Bosszantó, de a frissen telepített Visual Studio Code pont semmit sem tud a Pythonról, hiába telepítjük fel a Pythont ugyanarra a gépre. Pedig a VS Code egy nagyon jó cucc. Tanítsuk meg neki a Python kezelését!

Ebben a tanfolyamban a Python-interpreter telepítése után a VS Code-t, és annak Python környezetre való testreszabását mutatjuk be. Telepítjük a Python extensiont, ami tartalmaz intellisense-t, kódformázást, kódelemzőt és még másokat. Futtatjuk a kódunkat terminálból és code runner segítségével. Megismerkedünk a Python beépített package managerével (PIP), és létrehozunk virtuális környezeteket is.

Tudnivalók a tanfolyamról

 • Szükséges előismeretek

  Ez a tanfolyam volt, vagy aktív fejlesztőknek készült, akiknek nem kell mindent a nulláról elmagyarázni. Azoknak lesz jó, akiknek a Python csak egy újabb, x-edik programozási nyelv, a VS Code pedig csak egy új fejlesztőeszköz.

 • Kinek ajánljuk?

  A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik bele szeretnének vágni az AI, vagy az IoT-programozásba, mert mindkét területen a Python az alapvető programozási nyelv, és a VS Code az eszköz.

 • Mi leszek, ha nagy leszek?

  A tanfolyam után érteni fogod mikor, melyik interpreterrel futtatod a kódodat. Code runner-t használunk, és hogy a PyLint az a Python extension része és segít neked még futtatás előtt értelmezni és elkapni a bugokat, triviális lesz. Tudni fogod mi az a PIP, VENV és Workspace.

Oktató

 • Péter Litkei

  Litkei Péter

  AI expert

  Anyatejjel szívtam magamba az informatikát, Basic, Pascal, Delphi, .NET C#, Smalltalk után Pythonban élem az életem, a C mindig jó barát volt, a JavaScriptől ódzkodom, a HTML-hez kontár módon értek. A hálózatok mindig is érdekeltek, a Doom-ot még IPX/SPX-szel játszottuk hálóban. Mindig is vonzott a hackelés, jó móka volt az ARP poisoning, sokszor debuggolok Wiresharkkal meg Burppel, bár saját, élesben bevetett exploitot még nem írtam. Az SQL mindig ott volt mint jó társ, ma pedig körülöttem, és ahogyan világ körül is, az AI lebeg. Értem, hogy egyenlőre még nincs mesterséges intelligencia, nem kell félni! Hogy holnap mi lesz? Azt csak a NetAcademia tudja :P