Kerettörténet

Megtörtént eset: kapsz egy "UI designt", ami nem más, mint két darab JPG kép, ezt egy grafikus rajzolta, ezt kellene Androidon pixelpontosan megvalósítani egy alkalmazásban. Valamint kapsz egy hatsoros TXT-fájlt, ez pedig a "specifikáció", ezt nem más készítette, mint az app megálmodója, a "befektető". 

Ezzel a hatalmas mennyiségű alapinformációval felvértezve nincs más dolgod, mint előállítani egy piacképes appot dögös GUI-val, HTTP-adatkapcsolattal, ja és persze mindenféle interacióval: telefonhívás, SMS, email-küldés gomnyomásra.

Ami talán meglepő, hogy Kotlinnal felvértezve még eme nulla információ alapján is meg lehet valósítani az "álmot" - mintegy két óra alatt. Persze ezért majd többheti munkát fogsz kiszámlázni, és jogosan, mert MÁSNAK tényleg egy hónapjába került volna! Az autószerelőnél is azt kell megfizetni, hogy tudja, hová kell odacsapni a kapaláccsal.

Tanuld meg Te is, hová és hogyan kell odacsapni! Csináld végig az Android-alkalmazást Boros Bencével, és meglátod, új emberként távozol a színről. Az élmény ilyesmi:

(Zárójelben: ez az alkalmazás amúgy egy Androidfejlesztő cégnél beugrófeladat is egyben. Tehát ha meg tudod csinálni, be tudsz ugrani. Ha viszont nem tudod megcsinálni, ne ugrálj!)

Témakörök

Értékelések

 • A tanfolyam vége felé

  Kovács Rudolf

  Számos problémát megoldva sikeresen túllendültem a tanfolyam mélypontján. Sikeresen megjavítottam az összeomlott Android Studio-t, kijavítottam az adatok map...

  Több megjelenítése

  Számos problémát megoldva sikeresen túllendültem a tanfolyam mélypontján. Sikeresen megjavítottam az összeomlott Android Studio-t, kijavítottam az adatok mappelését, mert időközben úgy tűnik, megváltozott az Api. Most sokkal könnyebb követni. Az interakciók implementálása nagyon érdekes! Jó tanfolyam volt, sok hasznosat tanultam.

  Kevesebb megjelenítése
 • Értékelés (Android-alkalmazásfejlesztés Kotlinnal)

  Sengpraseuth Phrakonkham

  Nagyon jók a videók és jól magyaráz az oktató. Tetszik, hogy bele lett vonva a Trello is. Jól fel van építve az alkalmazás és tetszik, hogy egy program a v...

  Több megjelenítése

  Nagyon jók a videók és jól magyaráz az oktató. Tetszik, hogy bele lett vonva a Trello is. Jól fel van építve az alkalmazás és tetszik, hogy egy program a végkimenet. Kifejezetten hasznosnak találom és több helyen jól látszik a Kotlin tömörsége a Java-val szemben. A data calass kifejezetten praktikus Ami jó lenne az egy frissítés a tanfolyamnak mert pár helyen a deprecated dolgok miatt nem működnek funkciók. Gondolom ez frissítve lesz Jó lenne, ha a program teljes értékű lenne és még a + -gomb implementálása is bekerülne a tanfolyamba. Esetleg egy Google integráció. Az nagyon király lenne. Ami még nagyon tetszett az a szép és struktúrált felépítés. Szép átlátható a kód. A 4 csillag csak a frissítések hiánya és a + gomb implementációjának a hiánya miatt van. Egyébként tetszett nagyon a tanfolyam. Meg is hozta a kedvem egy következőre az oktatótól.

  Kevesebb megjelenítése

Oktató

 • Bence Boros

  Boros Bence

  Az első androidos telefonom megszerzése után teljesen beszippantott ez a világ. Eleinte csak a készülékek szoftverezése, szervizelése, később kereskedése érdekelt, aztán megszületett a gondolat, miszerint "miért nem írok egy alkalmazást?" A szerelem immár 7 éve tart, ebből immár hármat az iparban, fejlesztőként töltöttem. A célom az, hogy az androidos stackben egy oszlopos fejlesztő legyek, aki örömmel és jól tudja átadni a tudást az újabb nemzedéknek.