Kerettörténet

Megtörtént eset: kapsz egy "UI designt", ami nem más, mint két darab JPG kép, ezt egy grafikus rajzolta, ezt kellene Androidon pixelpontosan megvalósítani egy alkalmazásban. Valamint kapsz egy hatsoros TXT-fájlt, ez pedig a "specifikáció", ezt nem más készítette, mint az app megálmodója, a "befektető". 

Ezzel a hatalmas mennyiségű alapinformációval felvértezve nincs más dolgod, mint előállítani egy piacképes appot dögös GUI-val, HTTP-adatkapcsolattal, ja és persze mindenféle interacióval: telefonhívás, SMS, email-küldés gomnyomásra.

Ami talán meglepő, hogy Kotlinnal felvértezve még eme nulla információ alapján is meg lehet valósítani az "álmot" - mintegy két óra alatt. Persze ezért majd többheti munkát fogsz kiszámlázni, és jogosan, mert MÁSNAK tényleg egy hónapjába került volna! Az autószerelőnél is azt kell megfizetni, hogy tudja, hová kell odacsapni a kapaláccsal.

Tanuld meg Te is, hová és hogyan kell odacsapni! Csináld végig az Android-alkalmazást Boros Bencével, és meglátod, új emberként távozol a színről. Az élmény ilyesmi:

(Zárójelben: ez az alkalmazás amúgy egy Androidfejlesztő cégnél beugrófeladat is egyben. Tehát ha meg tudod csinálni, be tudsz ugrani. Ha viszont nem tudod megcsinálni, ne ugrálj!)

Témakörök

Oktató

  • Bence Boros

    Boros Bence

    Az első androidos telefonom megszerzése után teljesen beszippantott ez a világ. Eleinte csak a készülékek szoftverezése, szervizelése, később kereskedése érdekelt, aztán megszületett a gondolat, miszerint "miért nem írok egy alkalmazást?" A szerelem immár 7 éve tart, ebből immár hármat az iparban, fejlesztőként töltöttem. A célom az, hogy az androidos stackben egy oszlopos fejlesztő legyek, aki örömmel és jól tudja átadni a tudást az újabb nemzedéknek.