10.499
Ft/hó*

*Egy összegben fizetendő 125.988 Ft/év

Tovább a vásárlásra
10.499
Ft/hó*

Szerezd meg ezt és több száz másik tananyagot, NETAcademia Standard előfizetéssel!

Tovább a vásárlásra

*Egy összegben fizetendő 125.988 Ft/év

  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Korlátlan elérés, akárhonnan, akármikor
  • Tanulj első kézből a területükön elismert szakemberektől

Docker - 02 - Compose

A Docker sorozat első részében már láthattuk, hogy ha van már csak egy konténerünk, akkor is egy elég összetett konfigurációnk lehet. Ezt most fűszerezzük meg azzal, hogy egy gép több konténert futtat, és könnyítsük meg az életünket a Compose-zal.

5.0
(1)
0,5 óra
Közepes

Mit fogsz tanulni?


Ha egy gép 10+ konténert futtat, akkor ezeket a konfigurációkat már nem tudjuk fejben vagy dokumentációban tartani. Egy-egy konténer frissítésnél mi történhet ha egy régi konfigurációt használunk? Semmi jó, az biztos.

Ezekre jelenthet megoldást a docker compose, ahol a konfigurációt fájlokban tartjuk. Így a konfigurációk átláthatóak, egy-egy összekapcsolódó rendszer adatait egyben láthatjuk, és a frissítést 1-2 parancs segítségével meg tudjuk tenni, akár a konfiguráció ismerete nélkül is.

Vélemények

5.0
István

Pontos, célratörő, informatív

Az oktatóról

Kiss Norbert

Kiskorom óta berhelem a gépeket, minden érdekelt ezzel kapcsolatban, így rendszergazda lettem. 10+ éve üzemeltetek linuxot, 4 éve váltottam, mert sok lett a rendszergazdalétből, és specializálódtam. Most senior rendszerüzemeltető vagyok egy nagy magyar vállalatnál, nagy méretű, linux alapú monitoring és log gyűjtő rendszerek a szakterületem, főként RedHat/CentOS vonalon mozgok. Sok-sok feladat mögött mindig a tanulást, az új területet látom, ha pihenek, akkor is inkább új ismereteket szerzek. Legyen az területemen belül, vagy kívül.