10.499
Ft/hó*

*egy összegben fizetendő 125.988 Ft/év

Tovább a vásárlásra
10.499
Ft/hó*

Szerezd meg ezt és több száz másik tananyagot, NETAcademia Standard előfizetéssel!

Tovább a vásárlásra

*egy összegben fizetendő 125.988 Ft/év

  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Korlátlan elérés, akárhonnan, akármikor
  • Tanulj első kézből a területükön elismert szakemberektől

AI: jönnek a robotok, és megesznek minket uzsonnára

Ez az elemzés hétköznapi nyelven összefoglalja mi is az a Deep Learning, és hogy hol áll ma a mesterséges intelligencia az ember leigázásához vezető útján. Egyelőre megnyugodhatunk: ezek a gépek annyi öntudattal rendelkeznek, mint egy bicikliküllő.

4.5
(8)
<0,5 óra
Kezdő

  • Bevezető
  • És jön a Deep Learning!
  • AlphaZero
  • WFT is deep learning?
  • Van-e szerkezete az emberi agynak?
  • Az image-net verseny
  • Szrípió (The End)

Vélemények

4.5
Roland

Tanfolyamnak nem nevezném

Igazság szerint, ez nem volt tanfolyam, maximum egy kis national geographic féle mini dokumentum, vagy inkább History Channel.

Miklós

Majdnem jó

Ezt a tanfolyamot inkább ismeretterjesztőnek, vagy ismertetőnek nevezném. A könnyed és vicces hangvétel megkönnyítette az olvasást. De a kevesebb néha több. Néha erőltetett és sok volt. A hivatkozások remek oldalakra mutattak, ahol jobban össze volt foglalva egy egy rész. Időnként a téma ugrott egyet, ami miatt nem volt követhető a téma fonala. Részemről hiányoltam a ma (szabadon) elérhető megoldásokat, amikkel bárki elkezdhet "próbálkozni". PL: fejlesztő környezetek(Tensorflow), tesztrendszerek. Nem tett említést a ma létező technológiáról sem, úgymint neuron hálózat alapú chip-ek (NPU), sem az azokat felvonultató, alkalmazó (mobil) eszközök (Kirin 960), sem ezek kockázatairól.

Boros

AI értékelés

Nagyon érthető, informatív, ugyanakkor a nyelvezet annyira laza, hogy nem méltó ezt tanfolyamnak hívni. Egy blogbejegyzés színvonalát eléri, de tanfolyamét nem. Szerintem a NetAcademia már egy olyan nívós brand, ami nem engedheti meg magának ezt az erőltetett lazaságot. De ez csak egy vélemény. Megkérdeztétek, elmondtam. További szép napot kívánok a szerkesztőknek!

László

AI: jönnek a robotok

Gyorsan, érthetően helyre teszi az új fogalmakat. Nem lettem AI kutató, de jobban tájékozódom majd a hírek között olvasásukkor.

Ferenc

Mesterséges (!) intelligencia(?)

Nagyon jó összefoglalása volt annak, hogy mi az az a bűvös mesterséges intelligencia. És ékes bizonyítéka annak, hogy mesterséges (hiszen a megfelelő masinákat emberek hozták létre), de nem intelligencia (legalábbis az emberi, hétköznapi értelemben nem). És egy újabb bizonyítékát látom annak, amire a tudomány fejlődésében már számtalan példa volt: a tudomány, a technika bizonyos részterületeken (még a "gondolkodásban" is, bár nem úgy, ahogy az emberi gondolkodást értjük) túlszárnyalhatja az embert, de az emberben az, ami igazán emberré tesz minket (az igazi gondolkodás, öntudat, érzelmek és sok hasonló) egyszerűen leutánozhatatlan. Legalábbis ember alkotta tudományos dolgokkal biztosan. Tehát az, ami minket igazi emberré tesz, a tudomány számára teljes mértékben hozzáférhetetlen (mint az aszimptota: tetszőlegesen megközelíthetjük, de soha el nem érhetjük). És ez is mutatja azt, hogy az emberiség történetében a tudomány fejlődése soha nem ér véget.

Kigyósi

Nagyon érdekes, elgondolkodtató, gondolatébresztő!

Aki ezt elolvasta és tetszett neki, az nézze meg Marcell többi machine learning-ről szóló tanfolyamát is, mert érdemes! (Én azokkal kezdtem, de így már legalább teljes lett a kép! :) ) Köszönöm!

Soós

Jöttek a robotok, és megettek uzsonnára

Az agy még jobb, mert kisebb helyen is elfér, nincs helyhez (külső hálózatokhoz) kötve és szebb is.

László

Érdekes

Érdekes összefoglaló, hogy hol tart ma az AI. Tetszett.

Még több

Az oktatóról

Fóti Marcell
AI Researcher

A NetAcademia alapítója, egyben oktatója vagyok immár 20 éve. Kedvenc témaköreim az adatbáziskezelés, ebben otthon is vagyok, valamint a webfejlesztés, amihez nem értek. Ezért készítek ebben a témában kezdő tanfolyamokat. Ezen felül minden érdekel, a mesterséges intelligencia éppúgy mint az abszulút hallás megtanulása. Azt vallom, mindent meg lehet tanulni. A világ megismerése tanulás, és nem bambulás, esetleg tiltakozás útján történik.