Már fél éve a Training360 szárnyai alatt működik a NetAcademia, a két cég integrációja ugyanakkor nem ment a felvásárolt oktatóközpont hangnemének, és szellemiségének rovására - ezt remekül illusztrálja, hogy az időszakban várakozásokat felülmúlva bővült a csapat informatikai tanfolyamaira előfizetők köre. A NetAcademia azonnali tudást adó IT tréningjeinek kínálata eközben tovább szélesedik és a cég a Training360-nal együtt számos extrával várja a 2021-es évet.

Mint Nyisztor József, Training360-NetAcademia csoport vezetője elmondta, a hallgatói bázis növekedésével a részletesebb, bizonyos területeket jobban megalapozó tanfolyamokra is megnövekedett az igény, ezért a NetAcademia egyre több Training360 által készített oktatóanyaghoz is hozzáférést biztosít - az előfizetők minden héten számíthatnak új, aktuális tananyagokra az oktatóközpont felületén. 

"Kifejezetten törekedtünk arra, hogy megőrizzük a NetAcademia egyedi hangnemét és szellemiségét, miközben az is cél volt, hogy az előfizetők számára bővítsük az elérhető oktatóanyagok körét" - mondta el az igazgató. 

Bár a 2021-es év pontos tematikájával kapcsolatban még folynak az egyeztetések, az már látható, hogy az előfizetők egy sor új frontend fejlesztői anyagot kapnak majd, a rendszer-üzemeltetők pedig az Azure App Securityhez hasonló, magas szintű technológiákat bemutató tréningekre számíthatnak, de persze az alapszintű tananyagok is ott lesznek a kínálatban. A biztonság jövőre is kiemelt szerepet kap, több területen is, a webfejlesztők számára például a biztonságos honlapkészítésre vonatkozó oktatás is elérhető lesz. Emellett nagyvállalati környezetben hasznosítható, többek között az SAP-re fókuszáló képzések is indulnak - de a 2021-ben megjelenő új technológiákhoz kapcsolódó oktatóanyagokra is lehet számítani. Fontos újítás továbbá, hogy jövőre már a soft-skillekre épülő tréningek is elérhetővé válnak majd a platformon, mint a konfliktuskezelés vagy a prezentációs technikák fejlesztése - ezt a tematikát a Training360 biztosítja.

GYAKORLATI OKTATÁS, ONLINE 

Az online oktatás lehetőségeinek kiaknázására továbbá a NetAcademia a későbbikben Training360 LVC (Live Virtal Classroom) megoldásával is bővül, amellyel az élő tantermi oktatás ültethető át az online térbe, és amely olyan szolgáltatások előtt is utat nyit, mint a hamarosan rajtoló Virtuális Labor. Utóbbi egy olyan virtuális alkalmazáskörnyezet, amelyben a hallgatók egy-egy technológiát kockázatmentesen kipróbálhatnak, így az elmélet mellett gyakorlati tudásukat is bővítve. A laborok állhatnak egy vagy több virtuális gépből is, az oktatóközpont Windows Server 2019 laborkörnyezete például öt VM-et tartalmaz, amelyeken egyebek mellett az alapbeállítások és a hálózati szerepkörök kialakítása is gyakorolható. 

A NetAcademia előfizetéses modellje továbbra is megmarad, a kínálat tempós bővülése miatt azonban többféle új csomagban lesz majd elérhető az oktatási platform. Utóbbiakat a jellemző igények alapján alakítja ki a cég, azok az előfizetési összeg függvényében tartalmazzák majd az online oktatási anyagokat, a vizsgafelkészítő e-learning csomagokat, illetve az említett Virtuális Labort és hasonló szolgáltatásokat. Egyes előfizetések bizonyos elemei ráadásul a hallgatók családtagjai számára plusz díj befizetése nélkül is elérhetők lesznek, itt az általánosabb, de továbbra is jól hasznosítható készségek fejlesztésére kell gondolni, mint a koronavírus-járvány alatt egyre inkább előtérbe kerülő Skype vagy Microsoft Teams. 

"Miközben tovább visszük a NetAcademia örökségét, olyan extrákat is adunk, amiből előfizetőink és közvetlen környezetük is profitálhat" - fogalmazott Nyisztor József.

Az ingyenes hozzáférés az online informatikai kurzusokhoz a hazai szakiskolákban tanító informatikatanároknak is megmarad, ők 2021-ben is díjmenetesen használhatják az oktatási platformot.