Játssz és nyerj!

Halloweeni játékunk egy különleges "szépségverseny". Kedvcsinálóként az AI-tanfolyamokhoz készítettünk egy "alapművet", amely Haar Cascade arcdetektálást végez egy beépített vagy USB-kamerán, és ha arcot talál, feltesz rá egy álarcot, ja, és beleállít egy baltát a fejébe.


Igen, Brad Pitt is baltát kap a fejébe.

A feladat az lenne, hogy ezt a néhány soros kódot felhasználva (vagy akár el is dobva, ez nekünk mindegy), készíts valami Halloweeni tematikájú AI-marhaságot Python nyelven.

Könnyítés

A feladat megkönnyítése érdekében az AI-alaptanfolyamunkat ezennel ingyenessé tesszük, ugyanis abban található meg az arcdetektálás Haar Cascade-dal elmélete és gyakorlata, amire a fenti "alapmű" is épül.


Szintén ebben a tanfolyamban találod meg a futtatáshoz szükséges infókat: mit telepítsek, honnan és hova, mi az a Python-fájl, és mivel szerkesszem, futtassam stb.

A fenti videóban látható "alapmű" forráskódját innen töltheted le:

Nyeremények

Úgy gondoltuk, a mai világban senki sem szeretne tárgyakat kapni, amit aztán jól kidob pár hónap múlva. Ezért csupa élményajándékot adunk a munkáért cserébe.

  • Fődíj: maximum 20.000 Ft értékű FeldoBox élményajándék (választék: Világ Zamatai, Családi Móka, Kaland, és még van pár kategória, ami belefér ebbe az árba)
  • Vigaszdíj: vigaszdíjat mindenki kap, akinek legalábbis elindul a beküldött Python kódja. Az ő díjuk 1-1 névre szóló full extrás , új telepítésű tölgyfacsemete a MyForest közösségi erdőben.


Nevezés

A pályaműveket bezippelve kérjük elküldeni az iroda@netacademia.hu címre, ahol a szigorú zsűri kicsomagolja, lefuttatja, levideózza, és - sajnos - le is pontozza azokat. A kritikán felüli pályaművek videóit közzétesszük.

A pályaművek beadási határideje: 2019. november 8. péntek. Bírálat és eredményhirdetés: 2019. november 13. szerda.