Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
4 nap
Az egyes alkalmak
Ár:
99 900 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók

Beállítási hibából óriási károk? Ki hinné például, hogy SQL injection támadással szokták ellopni a több millió hitelkártya adatot? Gondolta volna, hogy az XSS támadásokkal a publikus weboldal teljes tartalmát le lehet cserélni és szórakoztató hekkerüzeneteket elhelyezni rá? A NetAcademia saját tanfolyamán a gyakori webes támadásokkal foglalkozunk, amelyek ellen a rendszergazdáknak védekeznie kell(ene), és a különböző védekezési módszereket azok miértjeivel együtt is kitárgyaljuk.

Előismeretek
Webserver ismerete, SQL alapfokú ismerete, általános hálózati ismeretek
Online részvétel
A tanfolyamot felszerelt tantermünkben, és akár otthonról is követheti élőben. A chaten keresztül felteheti kérdéseit az oktatónak, és korlátlanul visszanézheti a tanfolyami alkalmakon készült felvételeket.
Kinek ajánljuk?
A tanfolyamot minden olyan szakembernek ajánljuk, aki tisztában akar lenni a webes támadások és problémák fajtáival és az azok elleni védekezés módszereivel.
Oktató
Zsíros Péter

Vezető oktató, hálózatbiztonsági szakértő
 

Témakörök
Server és Formokbased authentication-ok elleni támadás

A Base64 és a Digest autentikáció működése, a folyamat megvizsgálása proxyval. A Base64 autentikáció támadása bruteforce technikával a Burp proxy intruder moduljából. Formbased autenticaton-ök működése, azok támadása, Burp proxy intruder moduljából. Egyszerre Server és Form based autencikációt használó weboldalak támadása, miért nem segítenek egymáson.

Config hibákból eredő probléma, HTTP verb tampering támadás.

A videó a következő linken tekinthető meg: https://netacademia.hu/Tanfolyam/2017websecalapozo-websecurity-ingyenes-alapozo

 

SQL injection

Alap és haladó techikák megismerése: boolean based SQL injection, blind SQL injection, timebased blind SQL injection, errorbased SQL injection.

SQL injection egyéb helyeken: order by-ban, group by-ban, insert-ben.

Backdoor telepítése SQL injection-ön keresztül (into outfile)

 

Local file inctusion, Remote file inclusion

Mi az a File Inclusion hiba, mi vezet hozzá? Hogyan tudjuk a számítógépen lévő fájlokat olvasni a Local File Inclusion hiba segítségével? Hogyan tudunk távoli kódot futtatni, amennyiben Remote File Inclusion lehetőségünk is van? Kódfuttatás elérése Upload lehetőség és Local File Inclusion segítségével? Különböző gyakori Upload ellenőrzési technikák és azok megkerülései. 

Html injection, Cross site scripting (XSS)

Az egyik leggyakoribb hiba a wweboldalakon a Cross site scripting. Megismerkedünk azzal, hogy hogyan lehet ezt a hibát kihasználni, milyen fajtái vannak: stored, reflected, DOM based. A támadások segítségével adatokat küldünk magunknak, vagy egyszerűbb formájában HTML injecitonként használva  új külsőt adunk a weboldalnak.

Cross site request forgery (CSRF)

Megismerkedünk azzal, hogy hogyan működik a CSRF támadás, milyen limitációi vannak a same origin policynak. Egyszerű példa weboldalakon kipróbáljuk a támadást, különböző user adatokat szerzünk meg.

Megjósolható sid-ek elleni támadás

A weboldalak gyakran valami session-azonosítóval (SID) azonosítják az egyes felhasználókat. Amwnnyiben ezek nem elég biztonságosak, akkor a felhasználók meg tudják személyesíteni egymást. Megvizsgáljuk, hogyan lehet ellenőrizni a SID-ek megfelelőségét.

Unvalidated redirects

Sok weboldal használ átirányításokat, amennyiben ezeket nem biztonságosan hajtja végre, akkor fishing vagy egyéb támadó weboldalakra lehet átirányítani a gyanútlan felhasználókat. Megvizsgálunk néhány nem biztonságos redirect módszert, olyan linkeket készítünk, amikkel a linket megnyitó felhasználót idegen oldalakra küldhetjük el.

Burp extender készítés

Egyedi kódolást használó weboldalt támadunk, mivel az egyedi kódolást a különböző toolok nem ismerik, ezért saját kigegészítőt hívunk, hogy az automata toolok számára lehetővé tegyük a weboldal tesztelését.

NOSQL (MongoDB)

MongoDB-t használó alkalmazások támadása NOSQL injection segítségével.

SOAP, XML-RPC, Websocket

SOAP, XML-RPC, Websocket protokollt használó webszervizek tesztelése, támadása

Teszteld a tudásod!

Töltsd ki tanfolyamhoz tartozó tesztet!
Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!