Ez egy régebbi tanfolyamunk, melynek videóinak elérhetőségéért már nem tudunk felelősséget vállalni.
SharePoint portál építése
avagy kollaborációs megoldások a gyakorlatban
Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
69 000 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
A Microsoft Sharepoint az a termék, ami szinte minden cégnél van, ám szinte sehol nem használják ki kiterjedt képességeit. Ez a tanfolyam azért jött létre, hogy megismertessen a Sharepoint alap- és haladó szolgáltatásaival, valamint a használatából fakadó előnyökkel. Ezt követően végigkattintgatjuk a "webmesteri" feladatokat, mindenki kialakítja az ízlésének megfelelő, testreszabott Sharepoint-rendszert. De nem ragadunk le az alap Sharepoint-képességeknél. InfoPath-űrlapokat is kreálunk, a begyűjtött adatokat azután kiszivattyúzzuk a Sharepoint-adatbázisból, és csodálatos jelentéseket készítünk belőlük Excel és Access formátumban.
Előfeltételek
A Windows operációs rendszer kiemelt felhasználói ismeretei (power user), számottevő gyakorlat a Microsoft Office megoldásokkal. Ajánlott továbbá SharePoint felhasználói gyakorlat, vagy egyéb web CMS ismeret, de parancssori, illetve Visual Basic ismeretek is előnyt jelentenek.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
Elsősorban rendszergazdáknak, informatikai támogatóknak, de akár tanácsadóknak, projekttagoknak, IT vezetők részére is hasznos lehet a részvétel.
Témakörök
Bevezetés a SharePoint ökoszisztémába

A csoportmunka elmélete, hagyományos (email alapú) gyakorlat összehasonlítása a Sharepoint alapú megoldással. Virtuális futtató környezet telepítése, virtuális gép elindítása. A SharePoint funkciók általános rövid bemutatása, pillanatképek a különböző képességekről (webhelytárak és listák). Felhasználói lokális SharePoint rendszer elindítása. A tanfolyam végére megszerzett ismereteket összegző megoldás bemutatása. Űrlap és reporting képességek.

SharePoint Architektúra

Előfeltételek, kliens- és szerveroldalon. SharePoint architektúra, és komponensek pl: webszerver, SQL Server bemutatása. Management felület (Central Admin site)., Rendszergazdai feladatok, mentés, monitoring (Health Analyzer), hibaelhárítás.

A SharePoint listatípusú elemek részletesen

Névjegy, Naptár, Felmérés, egyedi listák létrehozása, beállítási opciók. Általános érvényű SharePoint-funkciók, az értesítések és nézetek megismerése a listatípusú elemeken keresztül.

SharePoint tártípusú elemek részletesen I. rész

Wiki- és képtípusú tárak áttekintése A-Z-ig. Általános érvényű SharePoint-funkciók: jogosultságkezelés, jóváhagyás, verziókezelés megismerése.

SharePoint tártípusú elemek részletesen II. rész

Dokumentumtár és űrlaptár áttekintése A-Z-ig. Általános érvényű SharePoint funkcióktartalom típusok, sablonok megismerése.

SharePoint Search Server, keresés felsőfokon

Search Server, központi beállítási opciók, keresési hatókör, fájltípusok, indexelés. Keresési központi keresési oldal (search center) beállítása, site szinten finomhangolás, kulcsszavak.

Felület testreszabása SharePoint Designer alkalmazásával

Egyszerű grafikai változtatások, betűtípus, színek, képi elemek, stb. Workflow, azaz munkafolyamatok kialakítása és testreszabása a „háromrészes munkafolyamat” sablon használatával.

Infopath bevezetése, űrlapkészítés megkezdése

A Wordalapú hagyományos adat rögzítéssel szemben az InfoPath előnyei: alapszintű navigáció a programban, kompatibilitási megoldások, névkonvenció stb. Eszköznyilvántartó InfoPath űrlap készítése, alap szerkesztési funkciók.

Infopath űrlapkészítés folytatása

Űrlaptervezés folytatása, az eszközkezelő megoldás további elemekkel (rádiógomb, jelölőnégyzet, egyszerű és Rich Text mezők, legördülő menü, dátumválasztó, személy- és csoport választó stb.) történő bővítése, ismétlődő elemek, szakaszok létrehozása, egyszerű szabályok kialakítása.

Infopath űrlapkialakítás befejezése

Tervezési irányelvek, a felhasználói felület elemeinek optimális alkalmazása, kétirányú adatkapcsolat az InfoPath-űrlap és SharePoint szerver között. Összetett szabályok létrehozása.

Infopath űrlap haladó ismeretek

További fejlett funkciók: XML-adatforrás, XPATH-hierachia, beépített képességek kiterjesztése Qrules-val, webkapcsalatok: Adwebservice, példakódok áttekintése.

Adatvizualizáció I. rész

SharePointban valamint Infopath űrlapokban található adatok Információvá történő alakítása Office-alkalmazásokkal. Jelentések kimutatások létrehozása Excel és Access alkalmazásával.

Adatvizualizáció II. rész

Automatizált jelentéskészítés SQL Reporting Servicessel, KPI és dashboardok. Visio alkalmazása az adatok, folyamatok megjelenítésére.

Összefoglaló

SharePoint-verziók összehasonlítása: Foundation vs. Standard vs. Enterprise vs. 2007 vs. 2010. Kapcsolódó 3rd party megoldások, Nintex/Datapolis Workflow, SharePlus és egyéb programok bemutatása. Projektfejlesztési, szervezési módszertani tapasztalatok átadása, javaslatok megfogalmazása a hasznosság mérésére. Összefoglalás, a komplett rendszer áttekintése A-Z-ig

Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!