PHP, MySQL kezdő tanfolyam
avagy hogyan készítsünk dinamikus weboldalakat - ingyenes, csak online követhető tanfolyam!
Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
20 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
Ingyenes
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
A kurzus a PHP a gyarkolatban I. tanfolyam elméleti alapozója.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan építhetsz fel önállóan, magadtól egy komplex rendszert a tervezéstől a megvalósításig. Ha jó lenne, hogy weboldalaid ügyfeleid is könnyen szerkeszthessék egy egyszerű szövegszerkesztős adminisztrációs felületen. Ha jól jönne, hogy a statikus tartalomkezelésen kívül még a leggyakoribb funkciókat is el tudd készíteni, pl.: e-mail küldő, képgaléria, blog modul, stb. Ha szeretnél jól strukturált, könnyen karbantartható, informatív, adatbázis-vezérelt oldalakat, webalkalmazásokat készíteni, akkor ez a tanfolyam pont neked való.
Témakörök
PHP nyelvi alapok
Statikus és dinamikus weboldalak működése. Fejlesztőkörnyezet kialakítása.Változók típusai, értékadás. Sztring műveletek. Aritmetikai műveletek. Vezérlési szerkezetek:if, else, else if, switch-case. Ciklusok: for ciklus, elöltesztelő, hátultesztelő, beágyazott ciklus.Kiszállás a ciklusból: break, continue. Tömbök: indexelt, asszociatív, kétdimeziós.Tömbök bejárása, feldolgozása, tömbműveletek. Függvények használata, paraméterek,alapértelmezett értékek, visszatérési értékek.
phpMyAdmin felület, SQL lekérdezések
phpMyAdmin adatbáziskezelő interfész megismerése. Adatbázisok létrehozása.Táblatervezés. Tagolatlan táblák hátrányai, normalizálás. Táblák létrehozása.Mezőtípusok. Elsődleges kulcsok, indexek. Mintaadatok beszúrása. Lekérdezésektípusai, feltételek, rendezések, limitek. Keresés mintaillesztéssel.Adatbázis alapú webalkalmazás Front End készítésének lépései:1. Statikus HTML tartalmi sablon elkészítése2. CSS megjelenés megírása3. Adatbázis tábla megtervezése4. Mintaadatok feltöltése5. Kapcsolódás az adatbázishoz6. Statikus adatok behelyettesítése
CRUD műveletek
Űrlapelemek. Űrlapfeldolgozás. Szuperglobálisok: $_GET és $_POST.Változók tisztítása. Adatok ellenőrzése. Hibák kiíratása. Űrlapemlékezet.SQL beszúrás, törlés, módosítás. Back End elkészítése. CRUD műveletek.Adatok listázása rendezhető táblázatban. Beszúrás és módosítás űrlapoksegítségével, törlés. Fájlfeltöltő űrlapok használata. $_FILESszuperglobálisok. Kontakt menedzser készítése.
Lapozás, autentikáció, biztonság
Front End felület kibővítése kereső funkcióval, lapozó készítése esettanulmány.Sütik és munkamenetek alkalmazása. Autentikáció menete. Beléptetés, védettoldalak, kiléptetés. Webbiztonsági kérdések XXS, URL injection,SQL Injection és védelmük.
Hírportál tervezése
Egyszerű hírportál tervezése és elkészítése, a vázlattól a teljes megvalósításig.Front End keresővel, lapozóval. Jelszóval védett teljeskörű és biztonságosadminisztrátori felülettel, képfeltöltéssel. Továbbfejlesztési lehetőségekmegbeszélése. Kérdések és válaszok. Webfejlesztési irányok, merre tovább?Betekintő a haladó PHP lehetőségeibe és kliens oldali fejlesztésbe...
Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!