PHP a gyakorlatban I.
avagy hogyan írjunk saját tartalomkezelő rendszert
Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
69 000 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
A kurzus alatt megismerjük egy saját tartalomkezelő rendszer teljes elkészítését. Begyakorolhatod a PHP nyelv alapjait, HTML e-maileket állíthatsz elő. Megismerheted a dátumkezelést, dinamikus képeket, CAPTCHA-t, PDF-et, RSS-t készíthetsz. Barátkozhatsz az objektum orientált szemléletmóddal valamint bonyolultabb, többtáblás SQL lekérdezéseket írhatsz és AJAX alapokra tehetsz szert.
Kinek ajánljuk?
Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan építhetsz fel önállóan, magadtól egy komplex rendszert a tervezéstől a megvalósításig. Ha jó lenne, hogy weboldalaid ügyfeleid is könnyen szerkeszthessék egy egyszerű szövegszerkesztős adminisztrációs felületen. Ha jól jönne, hogy a statikus tartalomkezelésen kívül még a leggyakoribb funkciókat is el tudd készíteni, pl.: e-mail küldő, képgaléria, blog modul, stb. Ha szeretnél jól strukturált, könnyen karbantartható, informatív, adatbázis-vezérelt oldalakat, webalkalmazásokat készíteni, akkor ez a tanfolyam pont neked való.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Előfeltételek
Alapvető HTML, CSS, PHP ismeret
Témakörök
Specifikáció, Front End elkészítése

Feladat specifikáció megbeszélése. HTML tartalmi sablon elkészítése. CSS dizájn fájl megírása. Adatbázis tervezés. Mintaadatok felvétele. Kapcsolódás az adatbázishoz. Front End felület elkészítése. 

Back End funkciók létrehozása

Back End felület megtervezése. Statikus aloldalak megtekintése táblázatban. Új aloldal megadása, meglévő tartalom szerkesztése, aloldal törlése funkció elkészítése. WYSIWYG szerkesztők integrálása a rendszerbe

Autentikáció, biztonság

DataTables JS keretrendszer az okosabb táblázatokért. Felhasználók kezelése. Autentikáció: beléptetés, védett oldalak, kiléptetés, regisztráció, elfelejtett jelszó kezelése. Biztonsági rések, webes támadások kivédése

Kapcsolat felvételi űrlap

Dinamikus modulok beillesztése a statikus aloldalak tartalmába. Kapcsolat felvételi modul készítése. Egyszerű szöveges és HTML e-mail küldése PHP-ból. CAPTCHA kód a robotok ellen.

Képgaléria, GD

Képgaléria modul készítése. Fájlok feltöltése és vizsgálata. Automatikus méretezés és elforgatás PHP GD függvénykönyvtárral. Vízjelezés "on the fly" módon Apache beállításokkal. 3th party JS fotógaléria beágyazása. 

Eseménynaptár

Eseménynaptár modul készítése. Dátum kezelő függvények alapos megismerése. Események rögzítése adatbázisba. Táblatervezés. Haladó SQL parancsok, tábla-összekapcsolások.

Blog, RSS, OOP alapok

Blogmodul megtervezése és elkészítése. Objektum orientált programozás alapjai. XML felépítése. Saját RSS hírcsatorna készítése. PDF előállítása FPDF osztály segítségével.

Fórum újraépítés, PDO

Fórum újraépítés. SQL rebulid. Biztonsági rések a webes alkalmazásokban. PDO használata különböző adatbázis típusokkal. Tranzakció kezelés és tárolt eljárások alkalmazása.

AJAX, Chat

Fórum készítésének folytatása. Chat készítés - esettanulmány. AJAX-PHP újraépítés. AJAX HTML helyett JSON használata. A webalkalmazások jövője. Front End MVC, SPA lehetőségek. Folytatási lehetőségek: saját osztályok, CRUD, RESTful PHP API-k.

CMS rendszerek

Az elkészült rendszer és moduljainak áttekintése. Tovább fejlesztési lehetőségek megbeszélése. Kérdések és válaszok. CMS rendszerek a nagyvilágból. Joomla, Drupal, WordPress...

Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!