Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
59 900 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
A tanfolyam során gyakorlati példák segítségével vezetjük be a résztvevőket a PHP programozás világába, bemutatva annak legfontosabb elemeit és logikáját. A kezdők teljesen az alapoktól kezdve ismerkedhetnek meg a nyelvvel, a kurzus során pedig egy komplett webes alkalmazást fogunk elkészíteni. Az elkészült kérdőív alkalmazásba a felhasználók regisztrálhatnak, és különböző típusú kérdőíveket és teszteket tölthetnek ki, amelyeket az alkalmazás ellenőriz, és különböző statisztikákat is összeállít.
Előfeltételek
Alapvető programozási ismeretek, a HTML „nyelv” ismerete.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
Akik szeretnének megismerkedni a világ egyik legnépszerűbb webes programozási nyelvével, és használható gyakorlati tudást szereznének. Ajánljuk olyan fejlesztőknek, akik most ismerkednek a PHP-vel és a webfejlesztéssel: számukra egy jól rendszerezett képzést állítottunk össze, melyben széleskörű tudást szerezhetnek a PHP programozásából. Azoknak, akik a statikus tartalomkezelésen kívül szeretnének dinamikus elemeket is beépíteni, például e-mail küldőt, képgalériát, blog modult. Ha szeretnél jól strukturált, könnyen karbantartható adatbázis-vezérelt oldalakat készíteni.
Oktató
Virág István

A NetAcademia fejlesztői oktatója

 

Témakörök
Bevezetés a PHP-alapú fejlesztésbe

A PHP-alapú webfejlesztés bemutatása. PHP környezet telepítése (AMP: Apache, MySQL, PHP) és konfigurálása. PHP fejlesztői eszközök bemutatása (pl. editor). Kapcsolódó technológiák áttekintése: HTML/XHTML, CSS, XML, Javascript. Egy egyszerű PHP oldal készítése. A PHP nyelv szerkezete és kapcsolata a böngészőben megjelenő HTML kóddal.

PHP programozási alapok

Egyszerű programozási elemek áttekintése: változók, adattípusok, műveletek, kifejezések. Műveletek karakterláncokkal (string). Programvezérlési szerkezetek áttekintése: feltételes elágazások, ciklusok. Nagyobb projectek: weboldalak strukturális szétbontása, template-ek készítése, PHP fájlok beágyazása (include, require).

Strukturált és OOP-alapú programozás PHP-ban

Bonyolultabb adatszerkezetek használata: tömbök, asszociatív tömbök, többdimenziós tömbök. Függvények létrehozása és használata. OOP-alapú PHP programozás: osztályok definiálása, tulajdonságok és tagfüggvények létrehozása. A hozzáférés korlátozása: private, protected, public. Konstruktor és a destruktor fogalma. Objektumok létrehozása. Öröklődés fogalma. Statikus tulajdonságok, tagfüggvények és osztályok létrehozása.

Adatbázis-kezelés

Választott adatbázis-kezelő rendszer: MySQL. Adatbázis-kezelési alapok: relációs adatbázisok, táblák, mezők, adattípusok, SQL nyelv rövid áttekintése. Adatbázis-kapcsolat kiépítése PHP-val, adatok lekérdezése, megjelenítése és formázása. SQL hibák kezelése. Rekordok beírása, módosítása, törlése. Műveletek logolása. Biztonsági kérdések: SQL injection. Adatbázis elérési réteg kifejlesztése OOP alapokon: ORM rendszerek áttekintése és használatuk.

Hitelesítés - Állapotkezelés - Biztonság

Állapotok tárolása, munkamenet kezelés: GET, POST, SESSION, COOKIE. Egyszerű űrlapok létrehozása. Állapot mentése rejtett mezőkkel. Átirányítás másik lapra. Beléptetés/kiléptetés és jogosultsági szintek megvalósítása állapotkezeléssel. Űrlap elemek ellenőrzése: felhasználó által megadott adatok érvényességének ellenőrzése. Biztonsági kérdések.

AJAX

Betekintés az AJAX technológiába. Miért jó az AJAX? AJAX függvénykönyvtárak használata: pl. jQuery. Weboldalak hatékony és látványos működtetése AJAX segítségével: friss tartalom betöltése HTML elembe. A JSON fogalma. GET és POST kérelmek készítése jQuery-vel. AJAX folyamatok elindítása és kezelése. Időzített AJAX hívások. AJAX hibakezelés.

Egyéb, ami még belefér

Dinamikus függvényhívások. Anonymous függvények használata. Fájlok feltöltése. Fájlkezelés során fellépő típushibák és védekezés ellenük. Dátumkezelés. Képek szerkesztése és átméretezése. Dinamikus képek létrehozása PHP-val. Hálózatkezelés: weblap letöltése PHP-ből. Email küldése.

Előkészületek
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!