Sajnos ez a tanfolyam jelenleg nem publikus,minden erőnkkel a javításán dolgozunk!
JS a gyakorlatban II.
avagy hogyan alkossunk saját játékokat
A kurzus alatt megtanulunk rajzolni és játékokat készíteni JS segítségével. Megtanulhatod egy bonyolultabb webalkalmazás elkészítését. Magabiztossá válhatsz a JavaScript kódok írásában és értelmezésében. Rutint szerezhetsz a hibakeresésben, kódszervezésben, újrahasznosításban. Csinálhatsz pár király játékot, amiből megtanulhatod a játékok működését és fizikáját. Mindent tudni fogsz a Canvas és SVG lelki világáról, az animációkészítésről. Saját játékokat találhatsz ki és valósíthatsz meg.
Előfeltételek
Alapvető HTML, CSS, JavaScript ismeret.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
Ha szeretnél végre egy igazán pöpec JavaScript alkalmazást készíteni az eddigi JavaScript alapjaidból. Ha érdekelnek a játékok, és tele vagy jó ötletekkel. Ha úgy érzed a Front End fejlesztés leginkább a szíved csücske. Ha ellenállhatatlan vonzalmat érzel a multimédia iránt, és már az óvodában is Play Station volt a jeled, akkor ez a tanfolyam pont neked való.
Témakörök
HTML5 multimédia, Canvas alapok

HTML5 multimédia API áttekintése. A HTML5 képességeinek tesztelése. Can I Use és Modernizr. Vektorgrafika kontra pixelgrafika. SVG és Canvas összehasonlítása. Canvas alapok. Rajzvászon koordináták. Egyszerű alakzatok: téglalapok, sokszögek, körívek, kvadratikus és Bezier görbe. Négyzetháló. Kitöltések. Vonalvastagság és kapcsolódás. Rajzolás állapotának mentése és betöltése. Exportálás fájlba. Egyszerű rajzoló program készítése.

Canvas folytatás, Fabric.js

Lineáris és radiális gradiens. Útvonalak. Szöveg megjelenítése, árnyékolása. Színátmenetek és minták. Képek használata. Pixelmanipuláció. Áttetszőség, kompozit képzés. Transzformációk: eltolás, forgatás, méretezés, kivágás. Fabric.js library megismerése. Öltöztető program készítése.

Faltörő játék készítése

Mozgatás a vásznon. Analóg óra készítése. Játékok fizikája. Lineáris mozgás, gyorsulás, gravitáció, súrlódás. Ütközések detektálása, visszapattanás, lendület-megmaradás. Esettanulmány: Faltörő játék készítése. Újratervezés, kódszervezés, objektum alapú megközelítés.

Saját videó lejátszó készítése

Natív multimédia: miért, mit és hogyan? Videó tárolók. Video kodekek. Audió kodekek. Formátumok átalakítása. Feliratozás. Médiaesemények. Saját videó lejátszó készítése. Canvas és videó kombinálása. Audió- és videószerkesztő, feliratkészítő programok. 

SVG alapok

SVG fájlok felépítése. Alapvető alakzatok rajzolása: vonal, téglalap, kör, ellipszis, sokszög, törött vonal. Vonalstílusok: szín, vastagság, átlátszóság, vonalvégződések, szaggatott vonal. Alakzatok kitöltése: szín, átlátszóság, alakzatok és körvonalaik viszonya. Koordináta-rendszerek: mértékegységek, egymásba ágyazás, méretezés, méretarányok, saját koordináta-rendszer. Csoportosítás, elnevezés, definíciók, szimbólumok. Transzformációk: eltolás, forgatás, skálázás, tengelyek megdöntése.

SVG folytatás

Görbék: szakaszok, ellipszisívek, Bézier-görbék. Szöveg: tulajdonságok, függőleges és görbe menti szöveg. Színátmenetek és mintázatok. SVG stíluslapok használata. Animációk elhelyezése. Egyszerű tulajdonságok animációi. Színek animálása, transzformációk animálása. Görbe menti mozgás. Ismétlődő animációk összehangolása, nem egyenletes változások. Képek elhelyezése. Vágás és maszkolás. Szűrők: előkészületek, árnyék készítése, képek felhasználása. Linkek SVG-ben: elhelyezés, SVG dokumentum beágyazása HTML-be.

SMIL, InkScape

SVG animáció: SMIL, Szkriptek: események, szkriptek elhelyezése, tulajdonság módosítása, szöveg lecserélése. Szkriptek és animációk. Analóg óra készítése. InkScape ingyenes vektoros rajzoló program. SVG lelőhelyek a világhálón (mediawiki). 

SVG a gyakorlatban

SVG a gyakorlatban: Zongora készítése. Interaktív oktató program készítése. Polyfill-ek. Függvénykönyvtárak: jVectorMap, RafaelJS library és más SVG-vel készült mintaalkalmazások.

Áttekintés. Hogyan tovább?

Továbbfejlesztési lehetőségek. HTML5 játékok a világhálón. Nyílt forráskódú jQuery alapú drag and drop memória játék elemzése. Elkészült saját játékok bemutatása, megvitatása. Utak és lehetőségek a webalkalmazások világában. Hogyan tovább? Hálózatos játékok, egyéb HTML5 technológiák dióhéjban; kommunikáció: websocketek, workerek, offline webalkalmazások, tárolók: localStorage, sessionStorage, indexedDB, webSQL, stb.

Játék készítése

Milyen játékot készítenél? Hogyan valósítanád meg? Brainstrorming. Játék ötletek elméleti megvalósítása: Akasztófa, Aknakereső, Tetris, Billiárd, stb. Egy kiválasztott játék teljes megvalósítása. Áttekintő az eddigi munkáinkból. Kérdések és válaszok.

Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!