Java programozási alapok
avagy felszabadulva az operációs rendszerek béklyóiból
Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
69 000 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
A gyakorlatorientált képzés során a hallgatók megtanulják a Java nyelv alapjait, miközben elsajátítják az objektum orientált progrmozói (OOP) szemléletet. A tanfolyam során több közösen elkészített alkalmazás által megismerik a legfontosabb nyelvi elemeket, programozói technikákat, fejlesztői eszközöket. A Java nyelv egyik erőssége felhasználási területeinek széles spektruma, ennek megfelelően nem kizárólag az asztali számítógépek programozását (Java SE) ismerik meg, hanem mobil (Java ME) és szerver (Java EE) környezetben való szoftverfejlesztésbe is betekintést nyernek.
Előfeltételek
Alapvető programozási ismeretek
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
A képzés alkalmat teremt a szoftverfejlesztés iránt érdeklődőknek, hogy az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelven keresztül ismerkedjenek meg a programozás világával. A Java kifejlesztése során fontos szempont volt, hogy "barátságos", könnyen áttekinthető, jól kezelhető programnyelvet hozzanak létre, ezáltal bátran ajánlható elsőként elsajátított programozási nyelvként. A tanfolyamot ajánljuk továbbá azoknak, akik korábban szerzett programozói ismereteiket szeretnék rendszerezni, valamint a Java nyelv használatát és az objektív orientált programozói szemléletet szeretnék elsajátítani.
Témakörök
Életjáték
Első komolyabb Java alkalmazásként egy egyszemélyes játék, a Conway életjáték kerül kifejlesztésre. A program elkészítése során az objektum orientált programozás megismerése mellett már a Java nyelv "komolyabb" eszközei is terítékre kerülnek. Az alkalom végére egy teljes funkcionalítású, grafikus felhasználó felülettel rendelkező alkalmazást tudhatunk magunkénak.
Képnézegető
A Java gazdag eszközkészlete révén komplexebb feladatok is meglepően könnyen megoldhatóak. Erre példa a második nagyobb szabású projekt, egy statikus fájlok (weboldalak) kiszolgálására alkalmas webszerver. A fejlesztés során a Java nyelv további, mélyebb megismerése mellett áttekintésre kerülnek a hálózatos kommunikáció lehetőségei és a fájlkezelés.
Időjárás
Alkalmazások képességeinek kiterjesztésére talán a legizgalmasabb mód interneten elérhető szolgáltatások (webszolgáltatások) használata. Példaként egy olyan alkalmazást építünk, ami az Amazon.com által kínált könyvek közötti keresést, böngészést teszi lehetővé. Az alkalmazás a Swing Application Framework-re épül, ezzel megismertetve egy kényelmes és hatékony eszközt robosztus asztali alkalmazások fejlesztéséhez.
Az adatok "földjén"
Számítógépek alkalmazásának egyik leggyakoribb célja adatok különféle módon történő kezelése, tárolása. Az adatbázisokkal való együttműködés a Java programoknak is gyakran része, amihez szerencsére számos hatékony eszközt kínál a nyelv. Ezek megismerését célozza ez az alkalom.
Java mobilon, Java szerveren, Java...
A Java nyelv talán legnagyobb előnye platformfüggetlenségében rejlik. Erre való kitekintés egy egyszerű "Legyen ön is milliomos" játék mobiltelefonokon futtatható (J2ME) változatának elkészítése. A "másik irányba" (J2EE) való tekintés gyanánt egy egyszerű webalkalmazást készítünk el, amit a Google App Engine segítségével helyezünk éles üzembe.
Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!