Sajnos ez a tanfolyam jelenleg nem publikus,minden erőnkkel a javításán dolgozunk!
iOS update
App! képzés az iOS mélységeiről
Az IT Factory és HWSW közös, haladó iOS fejlesztőknek szóló képzése a világ legjövedelmezőbb mobil platformjára való fejlesztés rejtelmeivel ismertet meg. Az operációs rendszerben rejlő összetett megoldásokat, új lehetőségeket és eszközöket gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, változatos programozási feladatokon keresztül. A tematika egyrészt az iOS 7-ben bevezetett új technológiákat mutatja be, másrészt haladó szinten foglalkozik olyan, korábban is elérhető technológiákkal, mint a Core Data, az Auto Layout vagy az Objective-C programozás. A képzést vendégelőadóként ez alkalommal is olyan jó nevű szakemberek színesítik, akik az iOS fejlesztéseket különböző környezetekben mutatják be.
Előfeltételek
• Objective-C programozási alapismeretek • iOS felhasználói felület programozás ismeretek. (Storyboard, Segue, View Controller, Auto Layout, UIView animáció) • Core Data alapszintű ismerete • Blokkok használata • Unit tesztelés alapjainak ismerete (bármilyen platformon) Ingyenes alapozó előadások! A kért előismeretek beszerezhetők az Ingyenes iOS alapozó képzésből, illetve a korábbi iOS tanfolyamunk 1. és 2. napjának előadásaiból, melyeket ingyenesen elérhetővé tettünk. A videók bejelentkezés után válnak hozzáférhetővé, csakúgy, mint a 4. és 8. nap anyagai is, melyeket bónuszként tettünk közkinccsé.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
A kurzust olyan iOS alapismeretekkel rendelkező fejlesztőknek ajánljuk, akik szeretnék még magasabb szintre emelni eddigi tudásukat, és behatóbban foglalkozni a mobil operációs rendszer lehetőségeivel. Mivel a kurzust haladó Objective-C programozással kezdjük, ezért elengedhetetlen a nyelv alapismerete. Ajánljuk azoknak, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a felhasználói felületek fejlesztésével, és valós tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől szeretnék elsajátítani a szakma fortélyait.
Témakörök
Haladó Objective-C programozás

Ebben a modulban az Objective-C programozáshoz kapcsolódó új funkciókat és haladó témákat tárgyaljuk. Többek között szó lesz az új nyelvi funkciókról, az Objective-C runtime szolgáltatásairól, reflection/introspection-ről és a C/C++ kód használatáról iOS projektekben. Megvizsgáljuk az Xcode 5 és az LLVM/Clang fordítóprogram néhány új funkcióját is.

Az iOS 7 felhasználói felületének programozása

Áttekintjük az iOS 7-ben bekövetkezett változásokat és újdonságokat. Szó lesz a korábbi rendszerekkel (iOS 6) kompatibilis felhasználói felület készítéséről és az egyedi view controller tranzíciókról is.

Haladó Auto Layout és felhasználói felület programozás

A modul fő témája az Auto Layouthoz kapcsolódó haladó témák, mint például a programkódból való Auto Layout használat és a bonyolultabb, több állapotú felületek készítése.

Kommunikáció és multitasking

A modulban a kommunikációhoz és az iOS alkalmazások életciklusához kapcsolódó témákat tárgyalunk. Bemutatjuk az NSURLSessiont, és a legnépszerűbb hálózati kommunikációra szolgáló programozói könyvtár, az AFNetworking legújabb verzióját is. Megvizsgáljuk, hogy iOS alatt hogyan tud az alkalmazás a háttérben futni és kitérünk a Core Bluetooth-ra is.

Új technológiák látványos felhasználói felület készítéséhez

Az iOS 7-ben debütáló UIKit dynamics segítségével fizikai szimulációra épülő, látványos mozgó felhasználói felületeket készíthetünk. Átnézzük a szövegek megjelenítésére szolgáló Text Kitet és a képek manipulációját lehetővé tevő Core Image könyvtárat is. Végül beszélünk a QR kódok beolvasásáról is.

Előadó: Kántor Tibor (BME Autsoft, iOS fejlesztő)

Haladó Core Data és biztonságos adattárolás

A modul elsődleges témája a Core Data és az ehhez kapcsolódó alapszinten túlmutató témák, például a többszálú környezetben való felhasználás és a hierarchikus kontextusok. Kitérünk még az adatok biztonságos tárolására és a Keychain használatára.

Szoftver tesztelés, continuous integration, crash reporting és analitika

Megvizsgáljuk az Xcode 5-ben bevezetett új unit tesztelő könyvtárat, az XCTestet és az OS X Serveren keresztül elérhető Xcode Continuous Integration megoldást. Beszélünk még a hatékony hibakezelést segítő crash reporting rendszerekről és az éles alkalmazások felhasználását monitorozó analitikai szolgáltatásokról.

Előadó: Kántor Tibor (BME Autsoft, iOS fejlesztő)

Sprite Kit

A modul témája az iOS 7-ben bevezetett grafikus motor, a Sprite Kit. Bár a könyvtár elsősorban játékok készítésére szolgál, bármilyen egyéb vizualizációs célra használható akár egy üzleti alkalmazásban is.

Vendégelőadó előadása

Haladó Xcode felhasználás, külső könyvtárak hatékony használata.

Vendégelőadó: Geszten-Kovács Péter (iMind társalapító, CTO, többek között a BpMenetrend fejlesztője)

Backend megoldások és keresztplatformos fejlesztés

A modulban egyrészt kipróbáljuk a legnépszerűbb backend szolgáltatókat (pl. Parse), másrészt iOS fejlesztői szemmel megvizsáljuk a ma legelterjedtebb keresztplatformos programozói rendszereket (pl. PhoneGap és Titanium).

Vendégelőadó előadása

Alacsony szintű Objective-C; fejlesztői környezetek, függőség-kezelés.

Vendégelőadó: Bálint Péter (EPAM, navigációs, szórakoztató és üzleti alkalmazások fejlesztője, jellemzően natív (C, C++, Objective-C) nyelveken, iOS-en már 5 éves tapasztalata van)

Vendégelőadó előadása

Vendégelőadó: Tim Bansemer (Attrecto Innovations, Senior IOS developer)

Angol nyelvű előadás!

Microsoft’s Azure Mobile Services will be introduced and the steps involved in developing an iOS application using Azure Mobile Services, from configuration to data entry to user authentication, will be outlined.

Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!