Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
69 000 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
Előfeltételek
A C# nyelv alapjainak ismerete előnyt jelent, aki C-C++-ban vagy JAVA-ban programozott, az sem fogja magát elveszve érezni. Akinek ezek hiányoznak, végezze el a C# dióhéjban képzésünket, aminek pont az a célja, hogy felkészítsen erre a tanfolyamra.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
Azoknak a programozói vénájú egyéneknek, akik szeretnének megismerkedni a minél hatékonyabb alkalmazásfejlesztés lehetőségeivel, és a .NET konyhakész megoldásainak tárházával. Azoknak, akik már rendelkeznek programozási ismeretekkel akár haladó szinten is, de szeretnének még gyorsabbn, egyszerűbben, tisztábban kódolni.
Témakörök
Fejlesztési környezeteink áttekintése, WPF, Silverlight, MVC gyorstalpaló

Ezen a napon megalapozzuk Windows-alkalmazásfejlesztési képességeinket. Megismerkedünk a Zűrlapok felépítésével és használatával, a XAML-leírónyelvvel és az adatkötés (DataBind) művészetével.

Mi fán terem a SilverLight? Ez most web, vagy desktop? Az aszinkronitás gyönyörei. Együttműködés a futtatókörnyezettel: JavaScripttel a SilverLight ellen, SilverLighttal a HTML ellen. Futtatás böngészőn kívül.

MVC-helyszínelők. Hogyan kezdjünk neki egy MVC-webalkalmazásnak? A Model, View, Controller szentháromság. Miért pont /Home/Index? Támaszkodjuk a Model Binderre!

Halál a macskakörömre!

Probléma halmazkezelés. Megoldás: LINQ, avagy hogyan kezeljünk „enumerátumokat”?

A mai modern adatelérés alapja a LINQ, amely – nevéből fakadóan – a C#-nyelvbe integrált lekérdezési nyelv. Egyáltalán nem adatbázisfüggő, bármit le lehet kérdezni vele, ami IENumerable<>. De mi a csuda az az IENumerable? Megismerendő LINQ-kulcsszavak: select, from, where, orderby, group, any, single, first, last, skip, take.

Halál a macskakörömre!

Probléma: adattárolás. Megoldás: LINQ providerek, Code First

SQL-adatbázis létrehozása, vagy csatlakozás meglévőhöz, esetleg az SQL adatbázis figyelmen kívül hagyása :) DataContext és DataSet objektumok. Egy-egy, egy-több, több-több táblakapcsolat kezelése. Lekérdezések, beszúrás, módosítás, törlés.

Figyelem! Felkészülés az Azure-ra: Azure regisztráció!

Halál a macskakörömre!

Probléma: adathelyesség-ellenőrzés. Megoldás: validálás!

Az adatok felcicomázása érvényességellenőrökkel: Data Annotation. Validátorok megjelenítése, validáló interfacek. Tulajdonság- és objektumszintű érvényesítők. Adatok megjelenítése „rácsban”: a grid. Megjelenítéssel kapcsolatos attribútumok áttekintése.

Probléma: bejelentkeztetés, jogosultságellenőrzés. Megoldás: Autentikáció és autorizáció!

A beépített jogosultsági rendszerek áttekintése: Forms, Windows. Kontrollerek és akciók jogosultságvédelme. A Membership és Role objektumokhasználata. Bejelentkezés távoli (web)szolgáltatásokra.

Probléma: konfigurációs adatok elhelyezése. Megoldás: Config- és, XML-fájlok

App.config, web.config, azure config áttekintése. Miket szokás tárolni bennük? Hogyan érjük el a beállításokat kódból? A ConfigurationManager objektum használata. Felhasználói  beállítások.

Probléma: XML előállítása, értelmezése. Megoldás: XML-kezelés.

Élő példa: állítsunk elő számlát a Számlázz.hu rendszerével, automatikusan.

Probléma: fájl- és dokumentumkezelés. Megoldás: OpenXML, fájlkezelés

Fájl feltöltése weboldalon, és adatbázisba mentése. Fájl olvasása, írása, kipi-kopi. Tömörítés ZIP-be. Fájl mentése profilkönyvtárba. Különböző fájlformátumok értelmezése (szövegek, képek stb.) Excel táblák megnyitása, értékek olvasása/írása OpenXML-lel. Word doksi írása. Silverlight Isolated Storage használata.

Probléma: nyomtatás. Megoldás: szerteágazó :)

Nyomtatás WPF-ből: bénázás a FlowDocument objektummal. Nyomtatás SilverLightból: nyomtatási kép megtervezése designerrel. Nyomtatás webalkalmazásból: print friendly CSS. Többoldalas nyomtatás fejlécekkel, láblécekkel.

Probléma: friss árfolyaminformáció megszerzése a webről. Megoldás: Webservice hívása!

További problémák: népességi adatok, időjárásinformációk, szótárazás, Google mashup stb. Szolgáltatási végpontok megtalálása. Webservice help: WSDL. A Windows Communication Frameworok beizzítása. Hogyan kezelem az akármilyen webservice-t a saját kódomból? A proxyobjektumok szerepe. MNB webservice.

Probléma: email küldése. Megoldás: SMTP

Egyszerű szöveges levelek küldése. Csilivili levelek előállítása HTML-sablonok felhasználásával. Csatolmányok hozzácsapása a levélhez. Az autentikáció kiegészítése visszaigazoló levéllel. Copy-Paste Wordből, HTML-tisztogatás.

Probléma: képkezelés. Megoldás: XAML (és XAML to MVC)!

Képfeltöltés, átméretezés, elforgatás, vízjelezés. Tetszőleges alakú képek kezelése, átlátszóság. Capthca készítése. Gyorsbillentyűk használata.

Komplett alkalmazás készítese az eddigi DLL-ekből

Hiperautomatizált e-kereskedelmi webhely létrehozása. Az összes sales dolgozót kirúgtuk, tehát készíteni kell egy árajánlatkészítő rendszert, ami azt imitálja, hogy hús-vér emberek foglalkoznak a vevő igényeivel, és igény esetén testreszabott árajánlatot küldenek neki emailben.

Probléma: olcsó, megbízható publikálás. Megodás: felhő!

Azure publikáció, SQL Azure használata. Első lépés: adatok a felhőbe. Adatok elérhetővé tétele bárki számára REST-tel. Második lépés: webalkalmazás a felhőbe. Az Azure SDK használata.  A managementfelület áttekintése. Jogosultsági beállítások.

Probléma: jaj, egy napom van egy komplett SAP leprogramozására! Megoldás: LightSwitch

A LightSwith segítségével könnyedén állíthatunk elő adatbázisra épülő, űrlapalapú alkalmazásokat. A LightSwitch a megboldogult ReMind, a Magic és hasonló alkalmazásgenerátorok XXI.századi utóda.

Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!