Hálózatbiztonság
avagy informatikai biztonsági tesztek futtatása
Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
69 000 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
Hálózatbiztonsági képzésünk a vállalati hálózatok biztonsági tesztelésének lépésein megy végig, témakörről témakörre. A teszteléshez hackermódszereket alkalmazunk a biztonsági hibák feltárásához. Április 11-én ingyenes hálózatbiztonsági alapozót tartottunk a képzés előkészítéseként, mely utólag visszanézhető.
Előfeltételek
A hálózatbiztonsági képzésen adottnak vesszük az informatikai iránti érdeklődést, az internet rendszeres használatát, az IP-címek fogalmi szintű ismeretét, a biztonsági (hack!) kérdések iránti nyitottságot.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
A hálózatbiztonsági képzést azon rendszergazdai beállítottságú, informatika iránt érdeklődő személyeknek javasoljuk, akik a közeljövőben ezen a területen szeretnének elhelyezkedni, illetve meglévő infrastruktúrális tudásukat szeretnék kiegészíteni e napjainkra nélkülözhetetlenné vált "tudománnyal".
Oktató
Zsíros Péter

Vezető oktató, hálózatbiztonsági szakértő
 

Témakörök
Letöltendő anyagok
IP-hálózatok áttekintése, a TCP-protokoll működése, hálózatmonitorozás

Az első nap anyaga a TCP/IP ismeretek átismétlésével kezdődik, mertenélkül nehezen lehet értelmezni mindazt, amit a hálózaton majd látnifogunk. IPv4 és TCP ismeretek, alhálózatok (subnet), IP-cím kiosztás.Ezt követi a hálózati forgalom elemzése hálózatmonitorozó programmal.

Portscannelés, NMap

Minden hackelés első lépése a felderítés, ennek érdekében megismerkedünk a világ legjobb port scannerével, az Nmap-pal, és annak "furfangos"üzemmódjaival. Hogyan scanneljünk valaki más nevében? Erre való az IDLEScan.

Windows helyi jelszavak, jelszócache, Service Accountok, Rainbow tábla

A jelszótörő programok használata a hálózat biztonságossá tételénekfontos lépése: ami törik, azt módosítani, erősíteni kell. A nap témájamég egyéb jelszavak "kezelése" is, úgymint: cache-lt jelszavak (példáullaptopokon), Service Account jelszavak stb.

Jelszavak a hálózaton

A hálózaton az vagy, akinek a jelszavával belépsz. Mennyire védettek ajelszavaink? Mit tud a LanMan, az NTLM és a Kerberos? Mire képes egy Man-in-the-Middle támadás a jelszavak ellen?

Védekezés MITM-támadás ellen

Az etikus hekker eszközkészletének egyik legbecsesebb darabja aCain&Abel névre hallgató "auditáló" eszköz. Ez a kis csoda nagyon sok mindenre képes: ARP Poisoning, SSL-tanúsítvány menet közbeni lecserélése, Remote Desktop jelszavak "auditálása",SQL-lekérdezések "megtekintése". PKI-rendszer kiépítése a MITM-támadás kivédésére

Védekezés MITM-támadás ellen II.

Ezalkalommal a 802.1x autnetikációs megoldását, valamint a Dynamic ARP Inspectiont vetjük be a MITM-támadások ellen.

SQL Injection

Szinte minden alkalmazás hátterében adatbáziskezelő áll. Szintemindegyiket SQL-nyelven lehet megszólítani. Innentől adott egy igazánplatformfüggetlen támadási forma, az SQL Injection. Milyen lyukakonkeresztül érhető el közvetlenül az adatbázis-kiszolgáló? Milyenparancsokat lehet rajta lefuttatni? Hogyan lehet továbbmenni, és azoperációs rendszert elérni? Ja, és mi a védekezés módja? Mert a tűzfalnem jó válasz.

SQL Injection elleni védekezés

Application proxyk bevetése a hibás alkalmazások megvédésére

Webes sérülékenységek

Webes hekkelés nélkül nem lenne teljes ez a tanfolyam. Megvizsgáljuk alegelterjedtebb, sajnos még mindig gyakori sérülékenységeket: a crosssite scriptinget, illetve a weboldalba ágyazható egyéb szemtelenségeket.

Layer2 biztonsag (spanning tree, CDP, VLAN, DTP, VTP)
Linux biztonság

Linux lokális biztonsága, titkosított fájlrendszerek (LUKS, cryptfs) használata, webkiszolgálók biztonságának ellenőrzése (hosting környezetben hackelt oldalak keresése, fájlok integritásának ellenőrzése), brute-force támadások elleni védelem (SSH, FTP, web)

Wireless hálózatok biztonsága
Automatikus sérülékenység keresők
Bónusztéma

Kitalálás alatt...

Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!