Haladó PHP
avagy hogyan építsünk biztonságos blogszféra oldalt
Kezdés:
Ez a tanfolyam már véget ért,
figyeld az új időpontokat!
Hossz:
40 tanóra
Az egyes alkalmak
Ár:
69 000 Ft+áfa
ingyenes!
Részvételi mód:
Visszanézhető videók
A gyakorlatorientált képzés során egy komplett blogszféra kiépítésével áshatják bele magukat a kezdő fejlesztők a PHP rejtelmeibe. Amellett, hogy megtanulják az alapvető funkciók programozását, igyekszünk rámutatni a leggyakrabban előforduló webes programozói hibákra is, amelyek rosszindulatú támadások célpontjai lehetnek. Nem csak az alapoktól kezdve írjuk meg, de azt is megnézzük, hogy hogyan lehet egy webalkalmazást hatékonnyá és biztonságossá tenni.
Előfeltételek
Alapvető programozási ismeretek, a HTML „nyelv” ismerete. Minimális webes programozói ismeret nem árt, ha van (PHP, ASP, Javascript).
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Kinek ajánljuk?
A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már belekóstoltak a webprogramozásba más nyelveken, de szeretnének megismerkedni a legnépszerűbb webes programozási nyelvvel is. Ajánljuk azon kezdő PHP fejlesztőknek, akik mélyebben ismerkednének meg a PHP fejlesztéssel, és főleg gyakorlatorientált képzést keresnek. Számukra egy jól rendszerezett kurzust állítottunk össze, melyben széleskörű tudást szerezhetnek a PHP programozás finomságaiból.
Oktató
Virág István

A NetAcademia fejlesztői oktatója

 

Témakörök
PHP alapok - Ismétlés
Egyszerű webalkalmazáson keresztül átismételjük az alapvető PHP ismereteket, aki esetleg nem vett részt az első tanfolyamon. PHP környezet telepítése (Apache, MySQL, PHP). Kapcsolódó technológiák: HTML/XHTML, CSS, XML, Javascript. Változók és adattípusok, tömbök. Strukturált programozás, php fájlok beágyazása.
Blogszféra kiépítése
Oldalszerkezet kiépítése. Adatbázis tervezése és létrehozása. Adatbázis elérési réteg kifejlesztése OOP alapokon. Eközben mélyebb betekintést nyerünk az objektum orientált PHP programozásba és megismerünk néhány objektumközpontú tervezési minták.
Hitelesítés - Állapotkezelés - Biztonság
Bejelentkezés leprogramozása. Jelszavak titkosítása. A munkamenetek (SESSION) és az állapotkezelés átismétlése. A PHP weblap biztonságossá tétele: egyszerű PHP lapok típushibái, azok ellen történő támadások ismertetése. Alkalmazásaink befoltozása.
Cikkek, bejegyzések, képek és fájlok feltöltése
WYSIWYG szövegszerkesztő beépítése a blogoldalunkba. Szöveg elmentése során védekezés a robotok ellen (SPAM): CAPTCHA. További biztonsági problémák, pl. külső parancsfájl befecskendezése: cross-site scripting (XSS). Kép és fájl látványos feltöltése AJAX segítségével. Könyvtárak tartalmának feldolgozása. Fájlkezelés során fellépő típushibák, és védekezés ellenük.
Keresési funkció kiépítése
Ismétlés: adatbázis kezelés PHP-ban. Fejlettebb adatbázis rétegek használata: MySQLi, PDO, PEAR MDB2. További látványos adatbázis programozási típushibák, és azt hogyan használják ki a hackerek: SQL injection. Bemeneti adatok érvényességének ellenőrzése, speciális karakterek levédése.
Hibakezelés, teljesítménynövelés, felhasználói élmény fokozása
Hibakezelés, hibakezelő függvények létrehozása. Műveletek logolása. Teljesítménymérés, lapok gyorsítótárazása (cache). Átvitt adatok mennyiségének csökkentése: megoldás az AJAX. Felhasználói élmény növelése kliens oldali javascript segítségével. AJAX függvénykönyvtárak használata: pl. jQuery.
Képek dokumentumok dinamikus létrehozása
Képek szerkesztése és átméretezése. Dinamikus képek létrehozása PHP-val. Letölthető PDF dokumentumok dinamikus szerkesztése és létrehozása. Letölthető EXCEL dokumentumok létrehozása.
Keresőoptimalizálás
Hogyan találjon rá a Google a blogbejegyzésre? Milyen szempontok szerint pontoznak a keresőmotorok? Keresőmarketing. Melyik cikket futtassuk a főoldalon? Oldalletöltések számlálása.
Betekintés a PHP keretrendszerekbe
Függvénykönyvtárak, PHP/MVC Keretrendszerek, tartalomkezelő rendszerek ismertetése. Egy kiválasztott keretrendszeren egy egyszerű példaalkalmazás létrehozása (pl. Zend, CakePHP, Symphony, CodeIgniter, Joomla). Template kezelés: smarty.
Egyebek
Kódolási stílusok, dokumentáció készítése. Kapcsolat más weblapokkal. Web szervizek használata. XML támogatás.
Technikai információk
Részletes technikai információkat csak a képzés hallgatói nézhetik meg bejelentkezés után!
Tanfolyami értékelőlap
Kérlek segíts nekünk abban, hogy kitöltöd a kérdőívünket a tanfolyammal kapcsolatban!