Close

A konferenciára való helyszíni jelentkezés lezárult. Online részvétellel azonban még követni tudod az előadásokat!

2017. December 5.

Sugár Mozi

I. NetAcademia Webfejlesztő Konferencia

DAYS
HOURS
MINUTES
SECONDS

Az online részvétel díja:  19.190 Ft + Áfa

Ti kértétek, mi megvalósítjuk!

ÚJ! Online részvétel!*

*Az online közvetítésnél teljes pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. Jelezd legkésőbb a konferencia másnapjáig (2017.12.06 24:00-ig), ha nem voltál megelégedve a konferenciával és mi visszafizetjük az árát.

Legfrissebb webfejlesztő témák

Az Ethical Hacking konferenciák szervezőitől

Szakképzett előadói gárda

2017-es fejlesztői gyakorlatok és módszerek

angular man

Programtervezet

8:30 - 9:00 – Érkezés és regisztrálás


9:00 - 11:00 – Jövő és UX


Litkei Péter: Front-end webfejlesztés - egy szép, új világ!

Nagy Gergő: Van egy álmom ... A webről (elmélet és gyakorlat)

Németh Ádám: UX Refactor és redesign - történetek zöld és kevésbé zöld mezőkről


11:00 - 11:30 - Kávészünet


11:30 - 13:00 – Angular és Serverless


Krasnyánszki László: A serverless way to build your client app

Harangozó Gábor: Angular(5) Offline with Progressive Web App and FireBase by Angularfire2

13:00 - 14:00 - Ebédszünet


14:00 - 15:30 – Back-end-es


Papp Lajos: Docker for Devops - de az ellen is véd!

Tóth Miklós: Alkatrészcsere 10000 méteren - egy ECMS szétszedése és összerakása


15:30 - 15:50 - Kávészünet


15:50 - 18:00 – Security és Gyakorlat


Plesz Gábor: Azonosítás és jogosultság-kezelés 2017-ben

Szénási István: Security in the microservice world


Papp Lajos

Előadók

Bereczky G. Zoltán

Szénási István

Németh Ádám

Plesz Gábor

Harangozó Gábor

Tóth Miklós

angular man

Litkei Péter

Krasnyánszki László

angular man
angular man

Nagy Gergő

Témák

Litkei Péter: Front-end webfejlesztés - egy szép, új világ!


Emlékszem amikor Steve Jobs 2010-ben bejelentette az IPAD-et, mennyit röhögtem, hogy hogyan lehet egy olyan eszközt ráerőltetni valakire/bevezetni, amivel a webet nem is lehet teljes egészében, pompájában böngészni.

Ma, ha nem működik valami az IPAD-en, nem is létezik.

Nem az IPAD-ra optimalizálás a lényeg, hanem hogy mennyit változtak a webes technológiák és a hozzá kapcsolódó szoftverfejlesztések. Szépen csendben meg létrejött valami új, Front-end világ. Mi ez a világ és hogyan jutottunk el idáig?


Nagy Gergő: Van egy álmom ... A webről (elmélet és gyakorlat)


Van egy álmom arról, hogy mivel, és hogyan kéne dolgozni a weben. Ezt fogom bemutatni Nektek. Először azokat az elvárásokat fogalmazom meg, amik szerintem szükségesek egy modern rendszernél, majd a legfontosabb pontok szemléltetésére egy példa alkalmazást prezentálok. Front-End-nek Angular-t fogunk használni flux (Redux) architecturával, Back-End-nek pedig ASP.NET Core 2.0-t. Megnézzük, hogy mi a GraphQL, és miért jó alternatíva REST API helyett. Mutatok példát authentikációs és authorizációs megoldásra, végül az egész rendszert felhúzzuk lokális gépen docker segítségével. Lehetséges, hogy lesz az appunkból ios-es androidos windowsos, osx-es és webes alkalmazás is, de erről ne szóljatok senkinek, mert mindez egy előadásban mégis csak durva lenne. :)


Németh Ádám: UX Refactor és redesign - történetek zöld és kevésbé zöld mezőkről


Relatív ritka az a felkérés ahol ne lenne előzményrendszer - akár egy meglévő, akár egy “nagytestvér”, de legalábbis egy kockásfüzet. Gyakran kell teljes funkcionalitást, vagy akár a backendet is megtartva új UX-et teremteni. Arról mesélünk picit részletesebben, hogy zajlik egy ilyen átalakulás UX-es szemmel, hogy jön létre a rendszerterv.


Krasnyánszki László: A serverless way to build your client app


A Firebase-t a legtöbben csak a realtime database és a push notik kapcsán ismerik. Pedig ez az eszköz sokkal több!

Gyakorlatilag egy egyszerűbb mobilos startup ötletet teljes egészében meg tudunk benne valósítani úgy, hogy az kiszolgálja a mobil klienseket. Ráadásul a project MVP szakaszában szinte biztosan ingyen is használhatjuk.

Az előadás során a Firebase adta lehetőségeket mutatom be működő forráskódokon keresztül.


Harangozó Gábor: Angular(5) Offline with Progressive Web App and FireBase by Angularfire2


Pár éve a web robbanásszerű fejlődésnek indult. A native és hybrid mobil applikációk megjelenésével egy széles vonal kezdett húzódni a web és a mobil applikációk között amik sokszor csak egy keret nélküli böngészőbe csomagolt programok voltak (hybrid megoldások). Google a Progressive Web App (PWA) szabályok megalkotásával próbálta ezt ellensúlyozni és a webes alkalmazásokat teljesértékűvé tenni mobilokon is. Az előadás során meg fogjuk nézni, hogy mik a főbb összetevői egy PWA alkalmazásnak, és hogyan tudjuk a telefonunkra telepíteni és akár offline használni. Segítségünkre lesz az Angularfire2 amivel a FireBase támogatást fogjuk beépíteni az alkalmazásunkba. Látni fogjuk majd hogy akár a jelenlegi alkalmazásunkat is PWA kompatibilissá tehetjük egy kis munka árán. Továbbá megnézzük hogy milyen WebAPI érhetők már el mobil böngészőkből.


Bereczky G. Zoltán: let product = problem => solution


Product szemlélet fejlesztői szemmel - avagy rapid prototyping az over-engineering tükrében. Hogy építsünk gyorsan hasznosat, félórában.


Papp Lajos: Docker for Devops - de az ellen is véd!


Nézzük meg hogy a tipikus fejlesztési folyamatba hova lehet beilleszteni a dockert! Futtasam a lokális fejlesztő környezetemet dockerben? Igen, de elsősorban nem a fejlesztői GUI-ról beszélek, hanem hogy a java/ruby/node/.net alkalmazásod ne közvetlenül a fejlesztői gépen fusson, hadd gyömöszöljük be egy konténerbe. Ne hangozzon el többet az “It was working on my machine” … Vizsgáljuk meg, hogy a contenerizacio hogyan segít abban hogy a fejlesztői környezet minél közelebb legyen a production rendszerhez! Hogyan segíthet egy meglévő monolitikus alkalmazás, microservice-ekre bontásában? Mi legyen a CI/CD pipelinnal? Na a docker mindez ellen véd! Trigger Warning: Vigyázat politikailag incorrect élő kódolás várható;)


Plesz Gábor: Azonosítás és jogosultság-kezelés a 2017-ben


2017-ben egy alkalmazás jó eséllyel használja az Internetet. És ha valami az Internetről elérhető akkor bárki rápróbálhat.

A biztonsági kérdések köre tipikusan nem az a világ, ahol saját fejlesztésben érdemes gondolkodni. Ilyenkor az okos kis ember megpróbál kikaparni valamit a nagy ember koponyájából: vigyázó szemünk vessük az ASP.NET Core fejlesztőkre, ha egy kérdésnek ők nem futnak neki, akkor nekünk sem feltétlenül érdemes.

Az Identity Server egy fiatal versenyző, de az elmúlt 5 évben mellékszereplőből főszereplővé lépett elő. És az IdentityServer4 immár

- nyílt forráskódú,

- multiplatformos,

- docker támogatással rendelkező,

- azonosítást és felhasználói jogosultságkezelést,

- elterjedt nyílt szabványok mentén végző,

- csomagkezelővel telepíthető,

- az ASP.NET Core fejlesztők által ajánlott

moduláris aranybánya.

Mi pedig megnézzük, hogy egy kis erőfeszítéssel hová juttat minket.


Szénási István: Security in the microservice world


Az utóbbi években a webalkalmazásoknál egyre elterjedtebbé vált a microservice szervezési minta. Az így készült szolgáltatások szorosan eggyütműködnek, kommunikálnak egymással, külső felekkel es a felhasználókkal is. Előadásomban az ebben a környezetben (is) felmerülő biztonsági kérdéseket járom körül. Úgy mint az API, a hitelesítés, a kommunikáció, az adatok megosztása, a munkamenetek kezelése, a titkos adatok kezelése és a kliens oldali biztonság.


Tóth Miklós: Alkatrészcsere 10000 méteren - egy ECMS szétszedése és összerakása


Ha kilépünk a tutorialok és Hello world-appok világából, akkor szembejön a valóság, mint egy hatalmas, száguldó utasszállító gép. Mi történik, ha ezen a gépen alkatrészt kell cserélni - aztán még a burkolatot is? Nézzük meg, hogy hogy lehet egy jól működő, bejáratott, de már kissé korosodó nagyvállalati szoftvert felfrissíteni, jövőbiztossá tenni úgy, hogy a meglévő ügyfeleket sem hagyjuk az út szélén. Avagy: enterprise menni GitHub!


Helyszín

Sugár Mozi, Spielberg terem

Budapest, Örs vezér tere 24, 1148

Az online részvétel díja:  19.190 Ft + Áfa

Online részvétel!

*A Netacademia Ultimate előfizetés nem tartalmazza a webfejlesztő konferenciát.

Iratkozz fel hírlevelünkre