Close

I. NetAcademia Webfejlesztő Konferencia

2017. December 5.

Sugár Mozi

Amennyiben több jegyet szeretnél venni, kérjük bátran vedd fel a kapcsolatot értékesítőinkkel.

A részvétel díja:  24.990 Ft + Áfa

Legfrissebb webfejlesztő témák

Az Ethical Hacking konferenciák szervezőitől

Szakképzett előadói gárda

2017-es fejlesztői gyakorlatok és módszerek

Programtervezet

8:30 - 9:00 – Érkezés és regisztrálás


9:00 - 11:00 – Jövő és UX


Litkei Péter: Front-end webfejlesztés - egy szép, új világ!

Nagy Gergő: Van egy álmom ... A webről (elmélet és gyakorlat)

Németh Ádám: UX Refactor és redesign - történetek zöld és kevésbé zöld mezőkről


11:00 - 11:30 - Kávészünet


11:30 - 13:00 – Angular és Serverless


Harangozó Gábor: Angular(5) Offline with Progressive Web App and FireBase by Angularfire2

Krasnyánszki László: A serverless way to build your client app

13:00 - 14:00 - Ebédszünet


14:00 - 15:30 – Back-end-es


Bereczky G. Zoltán: let product = problem => solution

Papp Lajos: Docker for Devops - de az ellen is véd!


15:30 - 15:50 - Kávészünet


15:50 - 18:00 – Security és Gyakorlat


Plesz Gábor: Azonosítás és jogosultság-kezelés 2017-ben

Szénási István: Security in the microservice world

Tóth Miklós: Alkatrészcsere 10000 méteren - egy ECMS szétszedése és összerakása

Papp Lajos

Előadók

Bereczky G. Zoltán

Szénási István

Németh Ádám

Plesz Gábor

Harangozó Gábor

Tóth Miklós

Litkei Péter

Krasnyánszki László

Nagy Gergő

Témák

Litkei Péter: Front-end webfejlesztés - egy szép, új világ!


Emlékszem amikor Steve Jobs 2010-ben bejelentette az IPAD-et, mennyit röhögtem, hogy hogyan lehet egy olyan eszközt ráerőltetni valakire/bevezetni, amivel a webet nem is lehet teljes egészében, pompájában böngészni.

Ma, ha nem működik valami az IPAD-en, nem is létezik.

Nem az IPAD-ra optimalizálás a lényeg, hanem hogy mennyit változtak a webes technológiák és a hozzá kapcsolódó szoftverfejlesztések. Szépen csendben meg létrejött valami új, Front-end világ. Mi ez a világ és hogyan jutottunk el idáig?


Nagy Gergő: Van egy álmom ... A webről (elmélet és gyakorlat)


Van egy álmom arról, hogy mivel, és hogyan kéne dolgozni a weben. Ezt fogom bemutatni Nektek. Először azokat az elvárásokat fogalmazom meg, amik szerintem szükségesek egy modern rendszernél, majd a legfontosabb pontok szemléltetésére egy példa alkalmazást prezentálok. Front-End-nek Angular-t fogunk használni flux (Redux) architecturával, Back-End-nek pedig ASP.NET Core 2.0-t. Megnézzük, hogy mi a GraphQL, és miért jó alternatíva REST API helyett. Mutatok példát authentikációs és authorizációs megoldásra, végül az egész rendszert felhúzzuk lokális gépen docker segítségével. Lehetséges, hogy lesz az appunkból ios-es androidos windowsos, osx-es és webes alkalmazás is, de erről ne szóljatok senkinek, mert mindez egy előadásban mégis csak durva lenne. :)


Németh Ádám: UX Refactor és redesign - történetek zöld és kevésbé zöld mezőkről


Relatív ritka az a felkérés ahol ne lenne előzményrendszer - akár egy meglévő, akár egy “nagytestvér”, de legalábbis egy kockásfüzet. Gyakran kell teljes funkcionalitást, vagy akár a backendet is megtartva új UX-et teremteni. Arról mesélünk picit részletesebben, hogy zajlik egy ilyen átalakulás UX-es szemmel, hogy jön létre a rendszerterv.


Harangozó Gábor: Angular(5) Offline with Progressive Web App and FireBase by Angularfire2


Pár éve a web robbanásszerű fejlődésnek indult. A native és hybrid mobil applikációk megjelenésével egy széles vonal kezdett húzódni a web és a mobil applikációk között amik sokszor csak egy keret nélküli böngészőbe csomagolt programok voltak (hybrid megoldások). Google a Progressive Web App (PWA) szabályok megalkotásával próbálta ezt ellensúlyozni és a webes alkalmazásokat teljesértékűvé tenni mobilokon is. Az előadás során meg fogjuk nézni, hogy mik a főbb összetevői egy PWA alkalmazásnak, és hogyan tudjuk a telefonunkra telepíteni és akár offline használni. Segítségünkre lesz az Angularfire2 amivel a FireBase támogatást fogjuk beépíteni az alkalmazásunkba. Látni fogjuk majd hogy akár a jelenlegi alkalmazásunkat is PWA kompatibilissá tehetjük egy kis munka árán. Továbbá megnézzük hogy milyen WebAPI érhetők már el mobil böngészőkből.


Krasnyánszki László: A serverless way to build your client app


A Firebase-t a legtöbben csak a realtime database és a push notik kapcsán ismerik. Pedig ez az eszköz sokkal több!

Gyakorlatilag egy egyszerűbb mobilos startup ötletet teljes egészében meg tudunk benne valósítani úgy, hogy az kiszolgálja a mobil klienseket. Ráadásul a project MVP szakaszában szinte biztosan ingyen is használhatjuk.

Az előadás során a Firebase adta lehetőségeket mutatom be működő forráskódokon keresztül.


Bereczky G. Zoltán: let product = problem => solution


Product szemlélet fejlesztői szemmel - avagy rapid prototyping az over-engineering tükrében. Hogy építsünk gyorsan hasznosat, félórában.


Papp Lajos: Docker for Devops - de az ellen is véd!


Nézzük meg hogy a tipikus fejlesztési folyamatba hova lehet beilleszteni a dockert! Futtasam a lokális fejlesztő környezetemet dockerben? Igen, de elsősorban nem a fejlesztői GUI-ról beszélek, hanem hogy a java/ruby/node/.net alkalmazásod ne közvetlenül a fejlesztői gépen fusson, hadd gyömöszöljük be egy konténerbe. Ne hangozzon el többet az “It was working on my machine” … Vizsgáljuk meg, hogy a contenerizacio hogyan segít abban hogy a fejlesztői környezet minél közelebb legyen a production rendszerhez! Hogyan segíthet egy meglévő monolitikus alkalmazás, microservice-ekre bontásában? Mi legyen a CI/CD pipelinnal? Na a docker mindez ellen véd! Trigger Warning: Vigyázat politikailag incorrect élő kódolás várható;)


Plesz Gábor: Azonosítás és jogosultság-kezelés a 2017-ben


2017-ben egy alkalmazás jó eséllyel használja az Internetet. És ha valami az Internetről elérhető akkor bárki rápróbálhat.

A biztonsági kérdések köre tipikusan nem az a világ, ahol saját fejlesztésben érdemes gondolkodni. Ilyenkor az okos kis ember megpróbál kikaparni valamit a nagy ember koponyájából: vigyázó szemünk vessük az ASP.NET Core fejlesztőkre, ha egy kérdésnek ők nem futnak neki, akkor nekünk sem feltétlenül érdemes.

Az Identity Server egy fiatal versenyző, de az elmúlt 5 évben mellékszereplőből főszereplővé lépett elő. És az IdentityServer4 immár

- nyílt forráskódú,

- multiplatformos,

- docker támogatással rendelkező,

- azonosítást és felhasználói jogosultságkezelést,

- elterjedt nyílt szabványok mentén végző,

- csomagkezelővel telepíthető,

- az ASP.NET Core fejlesztők által ajánlott

moduláris aranybánya.

Mi pedig megnézzük, hogy egy kis erőfeszítéssel hová juttat minket.


Szénási István: Security in the microservice world


Az utóbbi években a webalkalmazásoknál egyre elterjedtebbé vált a microservice szervezési minta. Az így készült szolgáltatások szorosan eggyütműködnek, kommunikálnak egymással, külső felekkel es a felhasználókkal is. Előadásomban az ebben a környezetben (is) felmerülő biztonsági kérdéseket járom körül. Úgy mint az API, a hitelesítés, a kommunikáció, az adatok megosztása, a munkamenetek kezelése, a titkos adatok kezelése és a kliens oldali biztonság.


Tóth Miklós: Alkatrészcsere 10000 méteren - egy ECMS szétszedése és összerakása


Ha kilépünk a tutorialok és Hello world-appok világából, akkor szembejön a valóság, mint egy hatalmas, száguldó utasszállító gép. Mi történik, ha ezen a gépen alkatrészt kell cserélni - aztán még a burkolatot is? Nézzük meg, hogy hogy lehet egy jól működő, bejáratott, de már kissé korosodó nagyvállalati szoftvert felfrissíteni, jövőbiztossá tenni úgy, hogy a meglévő ügyfeleket sem hagyjuk az út szélén. Avagy: enterprise menni GitHub!


Helyszín

Sugár Mozi, Spielberg terem

Budapest, Örs vezér tere 24, 1148

Ne maradj le! 

Limitált helyeink gyorsan fogynak!

A részvétel díja:  24.990 Ft + Áfa

Iratkozz fel hírlevelünkre