MySQL adatbázis-kezelés
avagy hogyan legyünk profi adatbázis-kezelők
Ár: 69 000 Ft
Hossz: 40 óra
Letöltések
A gyakorlatorientált képzés mintapéldákon keresztül mutatja be az ingyenes MySQL adatbáziskezelő szerver szerteágazó lehetőségeit. Először egy példaadatbázist tervezünk, majd megtanuljuk az adatok rögzítésének, módosításának és törlésének módjait. Később mindenféle szűrési, rendezési és csoportosítási feltételt kielégítő lekérdezéseket készítünk. Megismerjük az adminisztrátori feladatokat: hogyan kell biztonsági mentést készíteni, helyreállítani, jogosultságokat kezelni, monitorozni, vagy éppen optimalizálni.
Oktató
Virág István

A NetAcademia fejlesztői oktatója

 

Kinek ajánljuk?
Alapvető informatikai ismeretek, minimális programozói „véna”
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Elofeltételek
A tanfolyamot olyan fejlesztőknek ajánljuk, akik többnyire MySQL adatbázisban tárolják az adatokat, ők az echte PHP fejlesztők. Ajánljuk olyan rendszergazdáknak, akik A tanfolyamot olyan fejlesztőknek ajánljuk, akik többnyire MySQL adatbázisban tárolják az adatokat, leginkább PHP fejlesztőknek. Továbbá azoknak a rendszergazdáknak, akik napi rendszerességgel dolgoznak LAMP/WAMP (Apache+MySQL+PHP) szerverekkel. Azon informatikusok is hasznos ismeretekre tehetnek szert, akik most szeretnének megismerkedni az adatbázisokkal és az SQL-nyelv alapjaival. Számukra egy jól rendszerezett anyagot állítottunk össze, amellyel széleskörű tudást szerezhetnek az adatbázis kezelés elméletéről, az SQL nyelvről és a MySQL adatbázis-kezelő programról.
Részletes tematika
MySQL telepítése, az adatbázis kezelés alapjai és az Egyszerű SQL lekérdezések: szűrés, rendezés, csoportosítás és összegzés
2014. december 6., szombat, 09:00 - 17:00
Táblák összekapcsolása és a Beágyazott lekérdezések
2014. december 20., szombat, 09:00 - 17:00
Táblák és kapcsolatok készítése, adatok módosítása, metaadatok lekérdezése és Nézetek és indexek, fulltext keresés
2014. december 30., kedd, 09:00 - 17:00
MySQL programozása és az Adminisztrátori feladatok
2015. január 3., szombat, 09:00 - 17:00
Optimalizálás, haladó technikák valamint a MySQL és a PHP kapcsolata
2015. január 10., szombat, 09:00 - 17:00
Letöltendő anyagok
Technikai információk

A tanfolyam követéséhez szükséges virtuális gép előre telepítve tartalmazza a szükséges szoftvereket. A virtuális gépet VirtualBox alatt futtatjuk, így mind Windows, mind Linux esetén problémamentesen futtathatók az otthoni számítógépeken.