2015.
Október 20.

8 óra
4 szekció
4 témakör
NetAcademia IT Forum 2015
Windows 10
Data
Felhős
fejlesztés
IT
felügyelet
A NetAcademia szervezésében bemutatkozik az IT Forum 2015 konferencia! Az egész napos eseményen 4 szekció előadásai közül tudsz választani, függően attól, hogy mely Microsoft termékújdonságokról szeretnél hallani, tanulni. Az előadók közt megtalálhatóak a Microsoft szakemberei, MVP-k, oktatók, és mindenki, aki tudja, hogy mik lesznek a 2016-os trendek.

Fejlesztők és üzemeltetők számára egyaránt tartalmaz érdekességeket a rendezvény. A big-data, Internet of Things, Win10, Office 365 fejlesztői lehetőségektől kezdve a szerverüzemeltetési megoldásokon át minden témát érintünk, ami szembe jöhet a következő 1 évben.

NetAcademia
IT Forum 2015

Fejlesztő és üzemeltető szakemberek részére
10 előadó, 4 szekció előadásai során adja át
a legfrissebb 2016-os trendeket, termékújdonságokat.

5nine_logo_eps
A konferencia támogatója, a biztributor Kft. jóvoltából értékes nyereményekhez juthatsz! Garantált ajándékok várnak Rád!

Görgess le és jelöld meg, mely témák érdekelnek a legjobban! Az előadások sorrendje még nem végleges, a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

S1

Windows 10

a/
Egy platform mind felett - a Universal Windows Platform /Farkas Bálint/
A Windows 10-zel a Microsoft elérkezik régi céljához, a "One Windows" koncepció megvalósításához. Ugyanaz az app - újrafordítás nélkül! - fut minden eszköztípuson: asztali gépeken/tableteken, telefonokon, Xbox One-on, Internet of Things eszközökön és HoloLensen. Egyetlen kódbázissal minden eddiginél nagyobb felhasználói tömeg válik elérhetővé. Az előadás áttekintést ad az univerzális appok világáról azoknak, akik korábban még nem fejlesztettek ilyet, és bemutatja a legfontosabb újdonságokat azoknak, akik Windows 8-ra vagy Windows Phone-ra már publikáltak alkalmazást.
b/
A hamburgermenün innen és túl - a Windows 10 felhasználói élménye /Fogarasy Tamás/
Az univerzális appok világa új fejlesztői élményt is jelent. A Windows 8-ban megjelent dizájnnyelv változik: nagyobb szabadságot jelent, de az, ahogy Pókember nénikéje mondaná, nagyobb felelősséggel is jár: többféle eszközön kell ugyanolyan jól működnie az UX-nek. És akkor a keresztplatformos alkalmazásokról még nem is szóltunk. Az előadás gyakorlatias példák segítségével áttekinti a Windows 10-ben használható felhasználóiélmény-paradigmákat és eszközöket - minden komoly appfejlesztőnek kötelező!
c/
Híd más platformok felé - Xamarin, Cordova, Windows Bridge technológiák /Farkas Bálint/
C#-ban készített Windows appunk natív teljesítménnyel és kinézettel fut Androidon és iOS-en, drámaian lecsökkentve ezzel a fejlesztési költségeinket. Visual Studióban fordítjuk Objective-C appunkat a Windows Phone-unkra. Java-ban írt Android appunkat feltöltjük a Windows Store-ba. Zöld hó esik augusztusban. A négy állításból csak egy hamis. Hogy melyik? Demókkal teli előadásunkból kiderül!
d/
A dolgok internete - a Windows mint IoT-platform

/Érsek Attila/

Építsd meg a számodra legfontosabbat! A dolgok internete egyszerre jelenti eszközök sokaságát, szenzorokat, adatok milliárdjait, felhős kiszolgálást és a saját elképzelésed valóra válását. Rövid áttekintés a Windows platform és a Visual Studio innovatív megoldásairól, eszközök életre keltéséről, azok összekapcsolásáról, és egy szép új világról.
S2

Data

a/
Hey Cortana Analytics! - útban a mesterséges intelligencia felé /Dudás Viktor, Budai Péter/
A Microsoft adatplatform-megoldásai rohamos fejlődésen mennek keresztül. Ez egyaránt érinti a klasszikus tranzakciós és adattárház területeket is, és egyúttal egyre nagyobb hangsúly kerül az adatvizualizációra, a gépi tanulásra, az IoT-re és a hibrid-felhő megoldásokra. Áttekintő előadásunkban körképet adunk a ma elérhető és közeljövőben érkező technológiákról.
b/
Mit adtak nekünk az SQL Server készítői? /Berke János/
Az SQL Server 2016 számos újdonságot fog tartalmazni, ami a mai adatközpontú világ kihívásaira nyújt biztonságos megoldást a vállalatok számára. A bemutató során a legfontosabb újítások közül a hibrid felhős megoldásokat, valamint az R integrált fejlett analatikai eszközöket nézzük meg közelebbről.
c/
Microsoft Power BI, üzleti intelligencia a felhőben /Csom Gergely/
A Microsoft PowerBI eszközcsalád megjelenése hatalmas előrelépés az alkalmazásaink adatvagyonának egyszerűbb megértéséhez, kiaknázásához, ügyfeleink és kollégáink lenyűgözéséhez. Az előadás keretében bemutatjuk a Microsoft PowerBI legfontosabb komponenseit, újdonságait, mind felhő, mind on-premise környezetben.
d/
Csalók a felhőben /Tomasovszky Álmos, Andego/
Az Azure Machine Learning számos egyedi üzleti probléma megoldását támogatja. Az előadás bemutatja, hogyan lehet csalókat detektálni hálózati módszertan felhasználásával. Az alkalmazáson keresztül bemutatásra kerül a Machine Learning minden fontosabb funkciója, illetve a Machine Learning és R integrációja.
S3

Office365 és Azure

a/
Appok az irodában - az Office kiterjesztése /Kőnig Tibor/
Egymilliárd Windows-, iOS- és Android-felhasználó nem tévedhet egyszerre! Ennyien futtatják PC-n, táblagépen, okostelefonon ma a Microsoft Office-t - és ezt a potenciális ügyfélkört érhetjük el, ha egy saját bővítménnyel kiterjesztjük a mindenki által ismert irodai alkalmazásokat. Jó hír, hogy megoldásunkat egyszerűen értékesíthetjük is az Office alkalmazásboltjában. Az előadás bemutatja az asztali Office-alkalmazások és az Office365 (pl. Word Web App, SharePoint Online) saját bővítménnyel való kiterjesztésének módját.
b/
Minden a kapcsolatokon múlik - Office Graph /Kőnig Tibor, Érsek Attila/
A közösségi hálózatok egyre sikeresebben képezik le a világunkat - folyamatosan figyelik online kereséseinket, a kommunikációt ismerőseinkkel, és próbálják kitalálni, mi iránt érdeklődünk, mi fontos nekünk. Nincs ez másképp a munkahelyünkön sem: levelet írunk kollégáinknak és ügyfeleinknek, megbeszéléseket szervezünk és részt veszünk mások megbeszélésein, ajánlatokon és bemutatókon dolgozunk többnyire csoportosan. Az Office 365 - természetesen a hozzáférési jogok tiszteletben tartásával - a fejlesztők rendelkezésére bocsátja a munkahelyi kapcsolatok szövevényét felfejtő úgynevezett Office Graph API-t. Erről és az Office 365 egyesített API-jairól lesz szó az előadásban.
c/
Felhőben született - webalkalmazások és üzleti logika az Azure-ban /Érsek Attila/
Elhagyva saját adatközpontunk korlátait a lehetőségek új tárháza nyílik előttünk. A hatékony alkalmazásfejlesztés ma már kulcs kérdés, fejlesszünk bármilyen platformon vagy eszközre. Hogyan építhetünk meglévő szolgáltatásokra, integrálhatunk adatokat megoldásainkba, legyenek azok földön vagy felhőben? Miért ne tennénk értékesebbé új módon létező megoldásaink? Nézzük át közösen az Azure platform Web, API és alkalmazás fejlesztőknek nyújtott produktivitást segítő szolgáltatásait.
d/
Nincs app felhő nélkül - mobil back-end az Azure-ban /Farkas Bálint/
Mobilappunk szerveroldali szükségleteit teljeskörűen kielégíti az Azure. Az csak természetes, hogy az autentikációt, üzleti logikát, adatbázis-hívásokat, push üzeneteket stb. magas rendelkezésreállással és skálázhatóan szolgálja ki. A felhasználók viselkedésének valós idejű nyomonkövetése, az appot épp uninstallálni készülő, vagy valamilyen hibát elszenvedett, vagy egy ügyes akcióval plus vásárlásra ösztönözhető felhasználók azonnali kampányokkal való megszólítása - ez viszont olyan élmény, ami még ma is ritkaságszámba megy. Előadásunkban körképet adunk az Azure mobil backend szolgáltatásairól, a klasszikustól az innovatív újdonságig.
S4

Infra

a/
Privát felhő építése Microsoft eszközökkel /Gál Tamás, IQJB/
A Microsoft az egyetlen gyártó a különböző felhővel és/vagy helyi infrastruktúrával kapcsolatos szoftvergyártök között, amely teljeskörű megoldással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a szervervirtualizációs alapoktól (Hyper-V, Failover CLuster), a nagyvállalati rendszerfelügyeleti megoldásokon (System Center család) keresztül az önkiszolgáló, a tenant szervezetek számára rendelkezésre álló privát felhő komponensig (Azure Pack), minden építőkocka rendelkezésre áll. Az előadás témája egy ilyen rendszer bemutatása, az alapoktól kezdve az utolsó elemig.
b/
Innovatív biztonsági és felügyeleti megoldások Azure-ral /Harmath Zoltán/
A helyben, a hosztingszolgáltatónál vagy a felhőben üzemeltetett rendszerek közötti átjárhatóságot a hibrid azonosságkezelés teszi lehetővé, illetve a hibrid vagy teljes felhős megoldásokban a rendszerfelügyeletnek ugyanolyan fontos szerepe van, mint a helyi rendszerekben. Az előadás egyrészt az Azure AD lehetőségeit részletezi, továbbá a különböző felügyeleti megoldások (MDM, OMS) előnyeit mutatja be.
c/
Microsoft hibridfelhő-megoldások /Safranka Mátyás/
A Microsoft olyan felhőszolgáltatásokat nyújt, amelyekkel bármely szervezet kitudja terjeszteni a meglevő infrastruktúrájukat az Azure-ba, felfrissítve és kibővítve azok képességeit, megtartva a már bevezetett rendszereket, tovább használva a megszerzett rendszerépítési és üzemeltetési tudást. Az előadásban összefoglaljuk ezen megoldások lehetőségeit.
d/
Windows 10 nagyvállalati bevezetése System Center Configuration Managerrel /Kovács Zoltán/
A Windows 10 sikeres nagyvállalati bevezetéséhez elengedhetetlen, hogy megismerjük azokat az alkalmazásokat és eszközöket, amelyek elősegítik ezt a folyamatot. Az előadásban az operációs rendszer alapkészletétől kezdve a Windows 10-el teljes mértékben kompatibilis System Center Configuration Manager 2012 R2-ig minden alkotóelemre kitérünk.


Jelentkezés

A prezentációkat innen lehet letölteni!

Részvételi díj: 20 000 Ft

Helyszín: Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont OKTÓBER 20 / 2015