Ingyenes iOS alapozó
avagy felkészítő az iOS mobilalkalmazás-fejlesztéshez
Ingyenes
Hossz: 4 óra
Letöltések
Az Objective-C számos ponton különbözik a "bevett" C-alapú programozási nyelvektől, a Javától és a C++-tól, ami sok, az utóbbi nyelvekben jártas fejlesztőt eltántorít az iOS-re fejlesztéstől. Többek közt ezeket a különbségeket vesszük számba a teljes iOS-fejlesztést bemutató kurzusunk, a App! iOS mobilalkalmazás-fejlesztés úgymond nulladik, ingyenesen látogatható óráján. Ezen a kurzuson megadjuk a kezdőlöketet az iOS fejlesztéshez: megismerkedünk az iOS platformmal és röviden áttekintjük a kapcsolódó alapfogalmakat.
Oktató
Kelényi Imre

BME AUT adjunktusa, gyakorlott iOS-fejlesztő

Kinek ajánljuk?
Valamilyen objektum-orientált programozási nyelv ismerete (Java, C++, C#, stb.).
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Elofeltételek
A kurzust azok számára ajánljuk, akik erős alapokat szeretnének szerezni iOS fejlesztés tanfolyamainkhoz. Azoknak, akik még csak most ismerkednek a nyelvvel, de később komolyabban szeretnének foglalkozni a felhasználói felületek fejlesztésével, és valós tapasztalatokkal rendelkező szakemberektől szeretnék elsajátítani a szakma fortélyait. Nyelvet vagy platformot váltóknak, akik más objektumorientált nyelvben már tudnak kódolni, de még nem ismerik a Javát.
Részletes tematika
iOS fejlesztési és Objective-C alapismeretek
2013. március 20., szerda, 17:00 - 19:30
Technikai információk

OS X-et futtató számítógép (Mac vagy virtualizált környezet) Telepített Xcode 4.x (lehetőleg a legújabb, ez jelen pillanatban a 4.6-os; az iOS 6 a 4.5-től támogatott) Az iOS-re való fejlesztéshez a Mac App Store-ból ingyenesen letölthető Xcode-ra van szükség, ez tartalmaz minden olyan eszközt, mely a fejlesztéshez szükséges (SDK, IDE, emulátor, stb.). A tanfolyamon iOS 6-ra fogunk fejleszteni, de az elmondottak jelentős része hasznosítható korábbi iOS verziókra való fejlesztés esetén is. Saját iPhone/iPad/iPod Touch birtoklása előny, de semmiképpen sem előfeltétel a tanfolyam hallgatásához. A bemutatott példák túlnyomó többsége szimulátoron is működni fog. Ezen túl azt is vegyük figyelembe, hogy aki a saját mobilkészülékén szeretné tesztelni az alkalmazásait, annak be kell lépnie az Apple iOS Developer Program-ba (https://developer.apple.com/programs/ios/), mert az ingyenes hozzáférés sajnos csak a szimulátoron való tesztelést teszi lehetővé.