Ingyenes Hálózatbiztonsági alapozó
Felkészítőtanfolyam a hálózatbiztonsági képzésünkhöz
Hossz:
4 óra
Az egyes alkalamak
Ár:
Ingyenes
Április 18-án ismét Hálózatbiztonság képzés indul, amihez hálózatbeállítási, TCP/IP és hálózatmonitorozási alapismeretekre van szükség. Az egyestés mini-oktatás célja, hogy lehetőséget teremtsünk az alapismeretek megszerzésére azok számára, akik el szeretnék végezni a nagytanfolyamot, és biztosak szeretnének lenni abban, hogy a 40 órás tanfolyamhoz megfelelő a felkészültségük.Ennek az ingyenes képzésnek a további célja, hogy bepillantást nyújtson képzéseink működésébe és az 'IT Factory-érzésbe'. Aki csak a Youtube-ról vagy Google-ozással szedegeti össze az ismereteit, most kockázatmentesen megtapasztalhatja, mennyivel hatékonyabb tanulás egy szakértő oktató jól felépített előadását megnézni és párhuzamosan végigcsinálni vele a gyakorlatokat.
Oktató
Zsíros Péter

Vezető oktató, hálózatbiztonsági szakértő
 

Témakörök
1. Hálózati alapok

A tanfolyami környezet telepítését követően átvesszük gyorsan a hálózati alapismereteket, hogy a hálóztmonitorozáshoz már ezek ismeretében kezdhessünk hozzá. Az egyszerű forgalomelemzésen túl megnézzük, hogyan lehet összerakni egy középreállásos támadást, és egyben megismerkedünk egy példán keresztül egy valódi TCP-protokoll, jelen esetben RDP védelmi képességeivel.

A másik fontos témakör e virtuális hálózatok készítése, azaz hálózatok, és ezzel hálózati forgalmak leválasztása egymásról.

Végezetül kitágítjuk IPv6-ismereteinket: mi ez, hogyan képződik a cím, hogyan találják meg egymást a hálózaton az IPv6-os gépek, hogyan él együtt az IPv4 és IPv6.

Ingyenes Hálózatbiztonsági alapozó tanfolyami videók
IPv4 és VLANok
106 perc
2013. április 11.
ipv6
84 perc
2013. április 11.