Hyper-V alap
Ingyenes képzés, IT Camp 1.
Ingyenes
Hossz: 4 óra
Letöltések
A Hyper-V az egyik legnépszerűbb virtualizációs platform, ami a Windows Server 2012 részeként érkezett. A virtualizáció az a témakör, amivel minden informatikusnak foglalkoznia kell, lévén enélkül ma már nincs szerverterem, sőt maga a felhő-technológia sem. A Hyper-V legújabb változatának paraméter maximumai nem csak saját, korábbi változataihoz képest emelkedtek óriásit, de a többi platform tudását is több ponton meghaladja.
Oktatók
Réczi Gábor

Rendszerüzemeltetés oktató

Fóti Marcell

A NetAcademia alapítója

Kinek ajánljuk?
A tanfolyam sikeres követéséhez alapos Windows Server előismeretek szükségesek, mert alapfogalom-magyarázatra ebben a fél napban nincs idő. Hasznos előkészítő a Microsoft Virtual Academy-n elérhető, három videóból álló "Private Cloud" tananyag, melyet - regisztrációt követően - itt lehet megtekinteni: https://www.microsoftvirtualacademy.com/tracks/planning-building-and-managing-a-private-cloud
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Elofeltételek
A tanfolyamot azoknak az informatikusoknak ajánljuk, akiknek még nem volt lehetőségük/bátorságuk belekóstolni a virtualizációba, és érdemben még nem foglalkoztak a szerveroldali virtualizációval. A Hyper-V első platformként tökéletes erre a célra, nem csak azért, mert könnyen érhető, de az egyik legnépszerűbb és legtöbb funkcióval rendelkező, ingyenes platform. Ajánljuk azoknak bevezetésként, akik az IT Camp 2.: Hyper-V A-tól Z-ig tanfolyam keretén belül még alaposabban szeretnék bevetni magukat a platform rejtelmeibe.
Részletes tematika
Hyper-V telepítése és beüzemelése
2011. november 23., szerda, 17:00 - 19:30
Technikai információk

A gyakorlatok követéséhez minden otthoni résztvevőnek szüksége lesz egy külön gépre, amit agyonüthet: fel kell rá telepíteni a Windows Server R2-t. Nagyon fontos, hogy ez a vas 64 bites legyen, és hardverből támogassa a virtualizációt, így a nagymama levetett gépe nem lesz alkalmas Hyper-V szervernek. A telepítőkészletet, vagyis a Windows 2008 R2 180 napos ingyenes próbaverzióját mindenkinek önállóan kell letölteni, és telepíteni ebből a csomagból az Enterprise Full változatot. A telepítőkészlet innen tölthető le: Windows Server 2008 R2 SP1