Címtárszolgáltatás Linuxon
avagy OpenLDAP alapú kiszolgálóprogram és felhasználókezelés Linux rendszereken
Ár: 59 000 Ft
Hossz: 40 óra
Letöltések
A tanfolyam során a hallgatók magas szintű ismereteket szereznek az OpenLDAP kiszolgáló működéséről és beállításáról, valamint integrálásáról Linux rendszerekbe. Ezt egészíti ki a különböző kiszolgáló rendszerekhez történő csatlakoztatása, kiemelten áttekintve a SAMBA kiszolgálók integrációját és beállítását.
Kinek ajánljuk?
Középszintű Linux felhasználói és adminisztrátori ismeretek, parancssor használata, hálózati protokollok alapvető ismerete.
Nézd online!
Ezt a tanfolyamot kényelmesen, otthonról is követheted, a képzésrol készült felvételeket bármikor visszanézheted. Kérdés esetén beépített chat segítségével léphetsz kapcsolatba az oktatóval vagy más hallgatókkal. Ha ez a tanfolyam már véget ért, az elkészült videóanyagot Elofizetéssel megvásárolhatod!
Elofeltételek
Középhaladó Linux felhasználók és adminisztrátorok szintjétől kezdve bárkinek, aki mélyebben szeretné megismerni az OpenLDAP alapú címtárak lehetőségeit. Azoknak is ajánljuk, akik érteni és ismerni szeretnék a különböző web alapú és grafikus felületek által elrejtett részt, hogy hiba esetén vagy akár a felületek nélkül tudják kezelni a rendszert, képesek legyenek hibát keresni és kijavítani azt, el tudják végezni a finomhangolást és a hasonló, haladó adminisztrátori tudást igénylő feladatokat.
Részletes tematika
LDAP alapok és OpenLDAP bemutatása
2010. december 6., hétfő
OpenLDAP feltöltése és alap konfiguráció
2010. december 8., szerda
OpenLDAP overlay-ek
2011. január 10., hétfő
OpenLDAP finomhangolás
2011. január 12., szerda
OpenLDAP azonosítás integrálása a rendszerbe
2011. január 17., hétfő, 16:30 - 20:30
Összefoglalás, gyakorlás, konzultáció
2011. január 26., szerda, 16:30 - 20:30
OpenLDAP adatkezelés
2010. december 13., hétfő
OpenLDAP replikáció
2010. december 15., szerda
Technikai információk
A hallgatók a teljes infrastruktúrát alkotó virtuális gépeket OVF formátumban megkapják.