Windows Server 2016 újdonságok I.
Ár: 24 000 Ft
Hossz: 8 óra
Ezen a tanfolyamon a Windows Server 2016 leghasznosabb újdonságait nézzük végig és próbáljuk ki. A Just Enough Administration (JEA!) egy PowerShell-alapú eszköz a rendszergazdai hozzáféréssel rendelkező "kétes alakok" jogosultságainak karbantartására. Gazdag beállítási lehetőségei és scriptelése fontos új tudomány!

A Local Admin Password Solution (LAPS!) pedig végre megoldást nyújt a tartományban lévő számítógépek helyi SAM-jában tárolt adminok jelszavainak központosítására, Nem kell többé külön kockás papírra felírni, hogy melyik gépen mi a helyi admin jelszava - hisz eddig úgyis ugyanaz volt, nemde?

A Hyper-V újdonságaival oldalakat lehet megtölteni, ebből szemezgetünk most néhányat. És hogy mi a Nanoserver? Szerverméretben még mindig van lejjebb: a NanoServer a Server Core kisöccse, aki minimális erőforrásigénnyel rohangál a hardveren.
Oktatók
Réczi Gábor

Rendszerüzemeltetés oktató

Barcsi Tamás

Vezető oktató, rendszerüzemeltető
 

Kilin Attila

Rendszerüzemeltetés oktató

Szükséges előismeretek
A Windows Server 2012 ismerete előnyt jelent ezen a tanfolyamon, mert azokról az alapokról indul a képzés.
Online részvétel
A tanfolyamot felszerelt tantermünkben, és akár otthonról is követheti élőben. A chaten keresztül felteheti kérdéseit az oktatónak, és korlátlanul visszanézheti a tanfolyami alkalmakon készült felvételeket.
Kinek ajánljuk?
A tanfolyam azoknak ajánlott, akik már járatosak a Windows Server és Desktop előző verziói üzemeltetésében, de szeretnének megismerkedni a Windows Server 2016 operációs rendszerrel újdonságaival.
Részletes tematika
Just Enough Administration
Local Administrator Password Solution
Hyper-V
NanoServer
Kapcsolódó tanfolyamok

Windows Server 2012-2016 Active Directory üzemeltetés

Windows Server a mindennapokban
40 óra
149 000 Ft
Időpont 2017. január 16., hétfő

Biztonságos rendszerüzemeltetés


40 óra
249 000 Ft
Időpont 2017. január 16., hétfő

Magas rendelkezésreállás Windows Server környezetben


40 óra
149 000 Ft
Időpont 2017. február 20., hétfő